Vilkas Now -tuki - Kuvaslider / kuvien tiedostomuodot ja koot

Kirjoittanut Admin | Jul 5, 2020 7:53:54 PM

Kuvasliderilla saat lisättyä helposti näyttävyyttää ulkoasuusi. Lisää tietoa kuvasliderista ja sivun sisällöstä yleisesti löydät lukemalla artikkelin Sivun sisällön muokkaaminen.

Eri kaupan teemoissa on erikokoisia slidereita ja ne mukautuvat hieman eri tavalla pienelle mobiililaitteen näytölle, joten jos vaihtaa teemaa myöhemmin, niin kannattaa tarkistaa sliderien kuvat, että tarvitseeko niitä ladata uudelleen eri kokoisena.

Yleisenä ohjeena voi ajatella, että jos teemassa on slidein kuva venytettynä koko näytön reunasta reunaan ilman, että sen vasemmalla ja oikealla puolella on tyhjää tilaa, niin kuva kannattaa ladata 2000 x 500 pikselin kokoisena

Sitten jos teemassa kuva on keskellä siten, että vasemmalla ja oikealla puolella on tyhjää ja se on muodoltaan vähän korkeampi, niin kuva kannattaa ladata 1400 x 686 pikselin kokoisena.

Slideriin kuvaa ladatessa kannattaa muistaa, että ne on suunniteltu ensisijaisesti toimimaan siten, että kuvassa itsessään ei ole tekstiä, vaan sliderin asetuksista kirjoitetaan tekstit kuvan päälle. Tällöin tekstit pysyvät aina nätisti slidein kuvan päällä riippumatta näytön koosta ja siitä miten se mukautuu eri kokoisille näytöille.

Jos käytät kuvia, joissa on kuvankäsittelyssä lisätty tekstit suoraan kuvaan itseensä, niin nämä kannattaa sijoittaa kauemmas kuvan reunoista, koska slidein mukautuessa eri kokoisille näytöille voi kuvan reunoita leikkaantua osa kuvasta pois.