Vilkas Now -tuki - Usean tuotteen lisääminen CSV-tiedostolla

Kirjoittanut Admin | Jul 5, 2020 7:53:54 PM

HUOMIO! Jokainen tuonti tapahtuu omalla vastuullasi. Jos tuot viallisen tiedoston, voit mahdollisesti tuhota kauppasi tiedot.

Normaalisti lisäät tuotteita kauppaan yksittäin, kuten artikkelissa Tuotteiden hallinta on kuvattu. On myös mahdollista tuoda useita tuotteita CSV-tiedoston avulla.

Ota huomioon, että tämä toimintatapa on tarkoitettu kokeneille käyttäjille.
Lisätäksesi tuotteita CSV-tiedoston avulla, seuraa ohjeita jotka on selitetty alempana:

• Tuotekuvien kerääminen
  • Tuontitiedoston vieminen
  • Tuontitiedoston muokkaaminen
  • Tuotteiden tuominen
  • Tuotteiden tarkastaminen

Vaihe 1: Tuotekuvien kerääminen

ZIP-tiedostolla useampi kuva voidaan pakata yhteen tiedostoon. Pakkaaminen tehdään eri tavalla Windows- sekä Mac-tietokoneilla.

Ota huomioon, että tiedostonimissä ei voi olla välilyöntejä.

Windows-tietokoneet

1. Kerää kaikki tuotavat kuvat yhteen kansioon tietokoneellasi.
2. Valitse kaikki kuvat.
3. Valitse yksi kuvista klikkaamalla hiiren oikealla, valitse Lähetä kohteeseen ja sitten Pakattu (ZIP) -tiedosto.
4. Jos haluat, voit keksiä ZIP-tiedostolle nimen. Nimellä ei ole tuonnin kannalta merkitystä.
ZIP-tiedosto on luotu tietokoneellesi. Löydät sen samasta kansiosta.

Mac-tietokoneet

1. Valitse Macin Finderissa kuvat jotka haluat tuoda.

2. Klikkaa kuvia oikealla ja valitse Pakkaa X tiedostoja (X on valittujen tiedostojen määrä).
ZIP-tiedosto on luotu tietokoneellesi. Löydät sen samasta kansiosta.

Vaihe 2: Tuontitiedoston vieminen

1. Valitse kaupan ylläpitoalueella päävalikosta Asetukset ja sitten Tuonti ja Vienti.

2. Tällä sivulla voit täsmentää eri vientiasetuksia ja sitten aloittaa vientiprosessin. Nähdäksesi kaikki saatavilla olevat valinnat, klikkaa Lisää vaihtoehtoja. Ota huomioon kaikki asetukset jotka valitset, sillä sinun tarvitsee valita ne uudelleen kun muokkaat tiedostoa ja kun tuot tiedoston.

Valinta Kuvaus
Tiedon vieminen Tässä täytyy olla kohta "Tuotteet" valittuna.
Koodaus Valitse Normaali (UTF-8) jos käytät merkkejä joita ei ole tavallisissa merkkiasetuksissa. Muuten nämä näytetään "?"-merkkeinä. (Esimerkki: ™). Useimmissa tapauksissa Normaali (UTF-8) on varma valinta.
Erotin Tässä voit valita merkin jota käytetään vientitiedoston erotinmerkkinä. Tiedostossa oleva data erotellaan tällä merkillä. Suosittelemme käyttämään puolipistettä erottimena. Koska pilkkua käytetään usein tekstissä (esimerkiksi tuotekuvauksissa), pilkkujen käyttäminen voi aiheuttaa ongelmia, kun muokkaat tiedostoa ohjelmistolla kuten LibreOffice Calc.

3. Valitse Vie.

4. Vientiprosessi on nyt aloitettu. Joissain tapauksissa tässä voi mennä hetki. Tallenna vientitiedosto tietokoneellesi.

Vaihe 3: Tuontitiedoston muokkaaminen

Tässä kohtaa muokkaat aiemmin vietyä tiedostoa ja lisäät siihen uusia tuotteita.
Suosittelemme käyttämään ilmaiseksi saatavilla olevaa LibreOffice Calcia CSV-tiedoston muokkaamiseen. Microsoft Excel voi muuttaa tiedostojen muotoa, mikä voi vioittaa tiedostoja.

Kuinka CSV-tiedostot rakentuu?

CSV-tiedostoilla on aina sama rakenne, sillä niissä on kaikki sisällä olevat tiedot erillään (tuotteet, tilaukset jne.).

Ensimmäinen rivi sisältää sarakkeiden nimet. Toisesta rivistä alkaa varsinainen sisältö. Jokainen tieto (esimerkiksi jokainen asiakas tai tuote) näytetään omalla rivillään.

Jos avaat CSV-tiedoston ohjelmistolla kuten LibreOffice Calc, tiedot lajitellaan omiin sarakkeisiinsa. Tuotteiden vientitiedostossa nämä voivat esimerkiksi olla "Tuotenimi" tai "Listahinta". Rivit sisältää yksilöllisiä tietoja esimerkiksi yksittäisistä tuotteista.

Lisätietoa tuontitiedostojen muokkaamisesta löydät artikkelista Viedyn tiedon muokkaaminen.

Kuinka muokkaan CSV-tiedostoja LibreOffice Calcissa?

1. Avaa viety tiedosto Calcissa.

2. Seuraavaksi sinun täytyy tehdä hieman säätöjä tiedoston muotoiluun.

Valinta Kuvaus
Character set Valitse koodaustyyppi, jonka valitsit aiemmin kun veit tiedoston. Koodaustyyppi Normaali (UTF-8) on sama kuin Unicode (UTF-8) Calcissa.
From row Tämän arvon on oltava 1.
Separator options Valitse Separated by ja sitten erotin, jonka valitsit aiemmin viedessäsi tiedostoa kauppasi ylläpitoalueella. Kohdassa String delimiter olevat lainausmerkit pitäisi jättää valituksi.

3. Valitse Ok.

4. Nyt voit muokata tiedostoa. Jokainen taulukon rivi vastaa kaupan tuotetta. Kirjoita vastaavat tiedot jokaiselle uudelle tuotteelle uudelle riville. Kirjoita sarakkeeseen "Suurennetun näkymän kuva" nimi ZIP-tiedostossa olevalle kuvalle, jota käytetään vastaavan tuotteen pääkuvana - esimerkiksi tuotekuva1.jpg. Kirjoita sarakkeeseen "Gallerian/diaesityksen kuvat" niiden tuotteiden tiedostonimet, joita käytetään tämän tuotteen lisäkuvina. Erota tiedostonimet pilkulla. Esimerkki: tuotekuva2.jpg, tuotekuva3.jpg, tuotekuva4.jpg.

5. Kun olet valmis, tallenna tiedosto.

6. Jos haluat tuoda enemmän kuin 10.000 tuotetta Now-kauppaasi, sinun täytyy jakaa tuontitiedosto useaksi tiedostoksi. Valitse 10.000 riviä kerrallaan ja aseta ne uuteen Calc-dokumenttiin. Aseta ylätunnisterivi ensimmäisestä tuontitiedostosta ylimmäiseksi ja tallenna jokainen tiedosto.

Vaihe 4: Tuotteiden tuominen

1. Valitse ylläpitoalueen päävalikosta Asetukset ja sitten Tuonti ja Vienti.

2. Valitse Tuo.

3. Valitse Tietojen tuonti -listasta "Tuotteet".

4. Klikkaa kohdan CSV-tuontitiedoston alla olevaa Valitse tiedosto -nappia. Valitse tiedosto tietokoneeltasi.

5. Klikkaa kohdan Valitse tiedosto alla olevaa Kuva-arkisto (.ZIP-tiedostomuoto)-nappia.

6. Kohdan Lisää vaihtoehtoja voit valita asetukset jotka valitsit tuotetiedoston viennin yhteydessä.

7. Valitse Tuo.

8. Jos haluat tuoda useita tuontitiedostoja, mene takaisin vaiheeseen 3.
Sivun yläreunaan ilmestyy viesti, joka kertoo, mikäli tuonti on onnistunut. Jos se ei onnistunut, suosittelemme lukemaan artikkelin Viedyn tiedon muokkaaminen.

Jos tulee virheilmoituksia viallisista tiedoista, voit poistaa nämä tiedot tuontitiedostosta.

Et voi tuoda tuotenippuja, tilaustuotteita tai ladattavia tuotteita.

Tuotetyypit voivat sisältää vain tietoja tekstinä ja arvoina.

Vaihe 5: Tuotteiden tarkastaminen

Tarkastele kauppaan tuomiasi tuotteita ja varmista, että kaikki näkyy oikein.