Vilkas Now -tuki - Tuotteet vaihtoehdoilla

Kirjoittanut Admin | Jul 5, 2020 7:53:54 PM

Mitä vaihtoehtotuotteet ovat?

Tuotteet vaihtoehdoilla ovat samanlaisia tuotteita, jotka eroavat toisistaan vain tiettyjen ominaisuuksien osalta. Esim. T-paita, jossa on eri värejä ja kokoja.

Vaihtoehtotuotteelle täytyy ensin määritellä päätuote, josta vaihtoehdot periytyvät. Vaihtoehtoja varten määrittele ominaisuudet (lisäkentät), jotka ovat erilaisia vaihtoehdoissa - esim. värit ja koot.

Jokainen yhdistelmä päätuotetta ja vaihtoehtojen ominaisuuksia muodostaa oman tuotenumeron ja se voidaan tilata erikseen.

Esimerkiksi: Luo T-paita päätuotteena. Oleelliset ominaisuudet vaihtoehtoja varten ovat värit (musta, valkoinen) ja koot (S, M, L). Tällöin voit myydä seuraavia tuotteita.:

• T-paita, Valkoinen S
  • T-paita, Valkoinen M
  • T-paita, Valkoinen L
  • T-paita, Musta S
  • T-paita, Musta M
  • T-paita, Musta L

Ennen kuin luot ensimmäisen vaihtoehtotuotteen, kannattaa tutustua, miten tuotetyypit ja lisäkentät toimivat. Lisää tietoa saat artikkelista Tuotetyypit ja lisäkentät.

Kuinka luon uuden tuotteen vaihtoehdoilla?

Ensin sinun täytyy luoda yksittäinen tuote, joka on kuvattu artikkelissa Tuotteiden hallinta.

Tuotteen luomisen jälkeen tee seuraavasti:

1. Valitse Tuotteet ja sen jälkeen Katsele tuotteita kaupan hallinnan päävalikossa.

2. Taulukko näyttää yleiskatsauksen kaikista tuotteita kaupassasi. Valitse tuote jota haluat muokata napsauttamalla sen tuotenumeroa.

3. Valitse Vaihtoehdot.

4. Avustaja auttaa sinua luomaan erilaisia vaihtoehtoja tuotteelle. Valitse Käynnistä avustaja.

5. Valitse olemassa oleva tuotetyyppi tai luo uusi valitsemalla Tuotetyyppi asetuksesta Uusi tuotetyyppi. Tuotetyypit ovat vaihtoehtojen luomisen perustana. Tuotetyyppien avulla samankaltaiset tuotteet (esim. urheiluvatteet) voidaan ryhmitellä samankaltaisiksi. Tuotetyyppi määrittelee yleisiä ominaisuuksia (esim. koko) ja niiden arvoja. (esim. M).

6. Valitse enintään 3 ominaisuutta (lisäkenttää) luotaville vaihtoehdoille. Luo tarvittaessa uusia arvoja ja lisäkenttiä. Nämä lisätään valitulle tuotetyypille.

7. Valitse Seuraava.

8. Taulukko näyttää kaikki mahdolliset vaihtoehdot valituille lisäkentille ja niiden arvoille, jotka olet määritellyt. Vasemman puoleisessa sarakkeessa valitse kaikki vaihtoehtotuotteet, jotka haluat luoda. Tuotteet, jotka näkyvät harmaana on jo lisätty kauppaan. Näitä ei voi olla valitsematta.

9. Valitse Valmis.

Valitsemasi vaihtoehtot on luotu.

Voit muokata niitä sen jälkeen lisää:

Vaihtoehdon kuvagallerian muokkaaminen: Vasemmassa sarakkeessa valitse ruksimalla yksi tai useampi vaihtoehto ja valitse Muokkaa kuvagalleriaa muokataksesi sen kuvia.

Muokkaa vaihtoehtoja taulukossa: Valitse vaihtoehdon nimi, hinta tai varastosaldo. Sen jälkeen saat muokattua sitä suoraan listasta. Napsauttamalla nuolta rivin lopussa pääset muokkaamaan muita tietoja, kuten alkuperäistä hintaa, toimituspainoa, tuotenumeroa tai viiteyksikköä.

Muuta tuotteiden näkyvyyttä kaupassasi: Valitse tuotteet ensimmäisestä sarakkeesta ja sen jälkeen valitse Näkyvyys muuttaaksesi näkyvyyttä.
Muokkaa kaikkien vaihtoehtojen asetuksia muuttamalla päätuotetta. Valitse Yleinen ja tee muutokset.

Lisää uusia vaihtoehtoja: Valitse Käynnistä avustaja yläpuolella olevasta laatikosta.
Jos poistat päätuotteen, kaikki tuotteen vaihtoehdot poistuvat myös.

Vaihtoehtojen muokkaaminen

Lisättyäsin tuotteelle vaihtoehtoja voit tarvittaessa muokata niiden omia tuoteasetuksia siirtymällä kyseisen vaihtoehdon asetuksiin.

Jos haluat muokata vaihtoehdon ominaisuuden (lisäkentän) nimeä, arvoja ja/tai niiden järjestystä, saat tehtyä sen tuotetyypin asetuksista. Vaihtoehtotuotteita luodessa rakentuu aina taustalle tuotetyyppi ja sen rakenne ja nämä löytyvät kaupan hallinnassa kohdassa Tuotteet > Hallitse tuotetyyppejä

Huom! Useampi tuote voi kuulua samaan tuotetyyppiin, jos samoilla ominaisuuksilla luo vaihtoehtotuotteita. Tällöin tuotetyyppiä muokkaus vaikuttaa kaikkiin saman tuotetyypin tuotteisiin.

HUOM!

• Tuotteen vaihtoehdoille ei voi tehdä omia vaihtoehtotuotteita
  • Jos lisäkenttä poistetaan, mitään tuotteiden tietoja lisäkentissä ei enää voi muokata.
  • Heti kun vaihtoehtotuote on olemassa, tuotteen tuotetyyppiä ei voi vaihtaa.
  • Jos määrittelet varastosaldon päätuotteelle, se tulee oletuksena kaikille sen vaihtoehdoille. Voit ylläpitää varastosaldoa erikseen jokaiselle vaihtoehdolle. Saat tehtyä sen valitsemalla Tuotteet ja sen jälkeen Katsele tuotteita päävalikosta. Valitse tuotenumero, siirry vaihtoehtoihin ja napsauta valitsemasi vaihtoehdon varastosaldoa, jonka jälkeen sitä voi muokata. Voit määritellä vähimmäissaldon päätuotteessa. Lisää tietoa löytyy artikkelista Varastosaldo / vähimmäissaldo.