Vilkas Now -tuki - Kauppasi kielet

Kirjoittanut Admin | Jul 5, 2020 7:53:54 PM

Toimintoja, joita tässä artikkelissa kuvataan, ei ole saatavilla jokaiseen kauppapakettiin. Jos herää kysymyksiä, olethan yhteydessä palveluntarjoajaasi.

Voit tarjota kaupassasi palvelua usealla kielellä - esimerkiksi ulkomaalaisia asiakkaita varten. Kauppa havaitsee kävijän selaimen kielen ja näyttää kaupan oikealla kielellä heille, mikäli kyseinen kieli on lisätty kauppaan. Kävijät voivat myös valita halutun kielen alatunnisteesta.

Tarjotaksesi kaupassasi enemmän kuin yhden kielen, sinun tarvitsee:

1. Määrittää kielet kauppaasi.

2. Muokata kauppasi sisältö (kuten esimerkiksi etusivu tai sisältösivut) kaikille kielille Editorissa.

3. Lisätä muuta tekstiä kaupan ylläpitoalueelle, kuten esimerkiksi tuotekuvaukset tai kuljetustavat.

4. Lisätä muita tekstejä kaupan ylläpitoalueelle, kuten esimerkiksi tuotekuvaukset tai kuljetustavat.

5. Lisätä maa, jonka asukkaille haluat myydä. Lisätietoa artikkelissa Maat.

Varmista, että lisäät kaikki tarvittavat tekstit kaikille kielille. Muussa tapauksessa nämä tekstit puuttuvat kaupastasi.

Voit lisätä vain kieliä, jotka on esimääritetty kauppa-alustassa.

Moni standarditeksti, kuten painikkeiden kuvateksti tai lakisivujen nimet näytetään oikealla kielellä kauppa-alustan toimesta, joten sinun ei tarvitse lisätä näitä tekstejä.

Kuinka määrität kauppasi kielet:

1. Ylläpitoasetusten päävalikossa valitse Asetukset ja Kansainvälistäminen.

2. Taulukossa näet kielet, jotka on jo lisätty. Valitse +Lisää.

3. Valitse kieli, jonka haluat lisätä.

4. Valitse Lisää.

Kieli on nyt saatavilla asiakkaillesi. Nyt sinun täytyy lisätä tekstit Editoriin ja muualle kauppasi ylläpitoalueelle.

Kuinka muokkaat sisältöä editorissa

• Avaa Editori ylläpitoalueen päävalikossa.
  • Tällä hetkellä valittu kieli näytetään ylimmäisenä. Valitse kieli jota haluat muokata, klikkaamalla painiketta Vaihda kieli. Lisätietoa sisällön muokkaamisesta löytyy artikkelista Sivun sisällön muokkaaminen.

Jos lisäät uuden sisältösivun, se lisätään vain tällä hetkellä käytettävissä olevalle kielelle.

Esimerkki: Editorissa on valittuna kieli englanti. Lisäät uuden sisältösivun. Sivu on näkyvissä silloin vain kauppasi englanninkielisessä versiossa. Se ei näy kaupan muunkielisissä versioissa, kuten esim. espanjankielisessä versiossa.

Jos lisäät uuden sisältöelementin, tämä lisätään vain kielelle joka on tällä hetkellä valittuna editorissa.

Esimerkki: Editorissa on valittuna kieli englanti. Lisäät kuvat kauppasi etusivulle. Kuva lisätään vain englanninkieliselle versiolle kaupastasi. Sitä ei esimerkiksi näytetä kaupan espanjankielisessä versiossa. Näin pystyt tarjoamaan erilaista sisältöä eri kielillä. Voit esimerkiksi lisätä kuvaesityksen espanjankieliseen versioon kaupastasi, näyttäen vain tuotteita, jotka ovat suosittuja espanjaa puhuvien keskuudessa.

Tuoteryhmäsivut luodaan aina joka kielelle. Jos lisäät uuden tuoteryhmän, se on saatavilla kaikille kielille kaupassasi.

Lakisivut ovat aina saatavilla joka kielellä.

Kuinka lisään tekstejä muille kielille?

Kaupan ylläpitoalueella sinun täytyy lisätä tekstejä kaikilla kielillä, esimerkiksi vaikka näille elementeille:

• Tuotteille (esim. tuotteen nimet, kuvaukset, avainsanat, tuntomerkit)
  • Tuoteryhmien nimet
  • Tuotetyypit (esim. tuotetyyppien nimet, tuntomerkit ja arvot)
  • Kupongit
  • Yleiset asetukset
  • Kuljetustavat
  • Maksutavat

Lisätäksesi nämä tekstit, vieraile ylläpitoalueen sivulla - esimerkiksi Asetukset > Yleistä.

Aina, kun tekstit täytyy saada usealle kielelle, löydät kielivalinnan sivun yläosasta. Valitse kieli, jota haluat muokata, muokkaa sisältö ja tallenna muutokset.

Lomakekentille, jotka täytyy saada usealle kielelle, löytyy maapallokuvake lomakkeen yläpuolelta

Jos tekstiä ei ole jo saatavilla kaikille kielille, lomakkeen yläpuolella näkyy huutomerkki, joka kertoo siitä, että sinun täytyy vielä lisätä tämä teksti muille kielille.

Jotkut tekstit, kuten tuotenimet tai tuoteryhmät, on otettu vakiokielestä. Voit siitä huolimatta muokata niitä.