Migraatio Suitesta Nowhun | Vilkas Now

Kirjoittanut Vilkas tuki | Mar 30, 2022 12:43:48 PM

Kun halutaan siirtyä Vilkas Suite kaupasta Vilkas Nowhun, niin se onnistuu yleensä melko suoraviivaisesti viemällä tuotteet ja tuoteryhmät Suitesta omalle koneelle csv-tiedostoihin ja tuomalla ne sitten Now kauppaan.

Tämän lisäksi täytyy valita teema sekä lisätä sivujen sisällöt sekä toimitus- ja maksutavat kauppaan, mutta tuotteiden ja tuoteryhmien siirrolla saadaan yleensä se isoin osuus tehtyä helpommin.

Alla käytynä tarkemmin miten tietojen siirtäminen tapahtuu käyttämällä kauppojen tuo ja vie toiminnallisuutta.

Tietojen vienti Vilkas Suitesta

Kaupan tietoja saat vietyä omalle koneelle CSV-tiedostoon käyttämällä kaupan tuo ja vie toiminnallisuutta.

Kun haluat viedä Suitesta tietoja, niin siirry ensin Suite kaupan hallinnassa yläreunan päävalikoista kohtaan Tuotteet ja sen jälkeen Tuo ja vie.

Tällä sivulla täytyy viedä tuotteiden ja tuoteryhmien tiedot kaupasta. Saat tehtyä sen valitsemalla alla olevassa kuvassa näkyvät tietojen tuonnit ja napsauttamalla Vie nappia. Vie kaikki nämä alla listatut tiedot.

• Tuotteet (valitse myös alaosasta Kuvan URL)
  • Sisältö / Tuoteryhmät / SIvut
  • Tuote-tuoteryhmän liitos
  • Tuotetyypit
  • Product-shortURL (for manual Now migration)

Huomaa, että viedessä tuotteiden tietoja, niin valitse sivun alaosassa tuotekuvan osalta, että viedään sen koko URL valitsemalla Kuvan URL ennen kuin napsautat Vie.

Kun olet saanut kaikki listatut tiedot vietyä Suitesta, niin koneellasi pitäisi löytyä seuraavat tiedostot.

Tietojen tuonti Vilkas Nowhun

Koska Vilkas Suite ja Vilkas Now kaupoissa on samanlainen tuo ja vie toiminnallisuus, niin Suite kaupasta viedyt tiedot voidaan yleensä tuoda sellaisenaan Now kauppaan. Se tapahtuu seuraavasti.

Siirry Now kaupan hallinnassa vasemmasta päävalikosta kohtaan Asetukset ja sen jälkeen Tuonti ja vienti. Tämän jälkeen valitse vielä Tuo välilehti.

Tuo Suitesta viedyistä tiedoista tiedot tässä järjestyksessä Nowhun.

1. Tuotetyypit (Tuotetyypit.csv)
  2. Tuotteet (Tuotteet.csv)
  3. Tuoteryhmät (Sisaltoe_Tuoteryhmaet_Sivut.csv)
  4. Tuotteiden tuoteryhmäliitokset (Tuote-tuoteryhmaen_liitos.csv)
  5. Tuotteiden lyhyet URL-osoitteet (Product-shortURL_for_manual_Now_migration.csv)

Saat tehtyä tämän valitsemalla ensin Tietojen tuonti valikosta halutun tietotyypin ja sen jälkeen valitsemalla CSV-tuontitiedoston omalta koneeltasi.

Alla olevassa kuvassa näkyy valittuna tietojen tuontina Tuotetyypit ja koneelta valittu tiedosto Tuotetyypit.csv.

Tietojen siirron tarkistus

Kun tuotteet ja tuoteryhmät on tuotu kauppaan, niin kannattaa kaupan asetuksista ja kaupan asiakaspuolelta tarkistaa, että tiedot on onnistuneesti tuotuna kauppaan. Jos jotain puutteita esimeriksi erikoissivujen tai monimutkaisempien tuotteiden siirtymisessä ilmenee, niin ne voi lisätä kauppaan normaalisti kaupan hallinnan kautta samalla kun käy läpi muita sisältöjä ja puuttuvia asioita kaupassa.

Mitä vielä pitää tehdä siirron lisäksi

Tuotteiden ja tuoteryhmien siirto on yksi vaihe siirtymisessä Suitesta Nowhun. Tämän lisäksi kannattaa käydä läpi seuraavia asioita.

1. Teeman valinta (Lue lisää artikkelista Teeman käyttäminen.)
  2. Sisältöjen lisääminen sivuille (Lue lisää artikkelista Sivun sisällön muokkaaminen.)
  3. Lakisivujen täyttäminen (Lue lisää artikkelista Lakisivut.)
  4. Toimitus- ja maksutapojen lisääminen (Lue lisää artikkeleista Toimitustavat ja Maksutavat.)

Näiden jälkeen kannattaa kauppaa arvioida ja käydä vielä läpi sen asiakaspuolta tarkistamalla sisältöjä ja testaamalla sen toimintaa. Kun uusi Now kauppa on julkaisukelpoinen, niin Suite kaupan domainin voi vaihtaa Nowlle käyttöön. Se vaatii uudet dns-asetukset ja sen jälkeen sen asettamisen Now kaupalle käyttöön MyVilkaan puolelta.

Lisää tietoa miten domain saadaan asetettua käyttöön Now kaupalle löydät artikkselista Domain.

Mahdolliset ongelmat tuonnissa

Vaikka Vilkas Suite ja Vilkas Now kaupat ovat osittain hyvin samankaltaisia, niin ne eivät ole täysin samanlaisia esimerkiksi tuoterakenteissaan. Tämä voi aiheuttaa sen, että kaikkia tuotteiden tai tuoteryhmien tietoja ei saa siirrettyä sellaisenaan.

Näihin liittyen tuonnissa voi tulla virheitä, että tiettyjä taulukon rivejä ei voitu tuoda.

Esimerkiksi jos Suitessa on tuotteet ollut liitettynä Tarjoustuotteet tuoteryhmään, niin tuoteryhmäliitoksien tuonti antaa virheen, että kaikkia rivejä ei saatu tuotua ja kertoo ongelmallisiksi riveiksi ne CSV-tiedoston rivit, joissa tuotetta on yritetty liittää Categories/SpecialOffers tuoteryhmään. Tällaista erikoissivua ei ole Nowssa, joten näitä varten voi tehdä kauppaan alennustuotteiden tuoteryhmän ja joko liittää ne siihen käsin tai muokkaamalla tiedostoon tähän tuoteryhmän tunnisteen ja tuoda se uudelleen.