Vilkas Now -tuki - Kupongit

Kirjoittanut Admin | Jul 8, 2020 12:08:15 PM
Kupongit löytyvät ominaisuutena Now M, Now L ja Now XL kaupoista.

Kupongeilla voit tarjota seuraavia alennuksia asiakkaillesi:

• Kiinteä summa – esimerkiksi 5 € alennus

• Prosenttialennus – esimerkiksi 10 % alennus

• Ilmainen toimitus

• Voit rajoittaa kuponkeja tiettyjen tuotteiden tilauksiin tai tiettyyn ajanjaksoon.

Noudata näitä ohjeita tarjotessasi kuponkeja:

1. Luo uusi kuponki kauppasi ylläpitosivustolla.

2. Säädä asetukset kuntoon.

3. Luo kuponkikoodit.

4. Jaa kuponkikoodit asiakkaillesi.

Kuinka luot uuden kupongin

1. Ylläpitoalueen päävalikossa, valitse Markkinointi ja sitten Kupongit.

2. Valitse painike +Lisää.

3. Lisää kupongille Nimi.

4. Voimassaolo-kohdassa voit määrittää, minkä ajan sisällä kuponki tulee käyttää. Jos jätät kohdan tyhjäksi, kuponki on voimassa rajattoman ajan.

5. Arvo-kohdassa voit määrittää kupongin arvon.

• Kiinteä summa: Asiakkaasi saa kiinteän summan alennusta – esimerkiksi 5 € pois tuotteen hinnasta.

• Prosenttialennus: Asiakkaasi saa prosenttialennuksen – esimerkiksi 10 % alennus tuotteen hinnasta.

• Ilmainen toimitus: Asiakas saa ilmaisen toimituksen, kun käyttää kupongin.

6. Kohdan Tavaroiden vähimmäismäärä alla voit määrittää, että kuponki voidaan lunastaa vain tietyn tilaussumman ylittyessä.

7. Voit säätää lunastettavien kuponkien määrän kohdassa Kelvollisten kuponkikoodien lukumäärä. Jos esimerkiksi laitat tähän 20, vain 20 asiakasta voi lunastaa kupongin - vaikka jaoitkin 100 kuponkikoodia. Tämä asetus voi olla hyödyllinen esimerkiksi seuraavissa myyntikampanjoissa: "ensimmäiset 100 asiakasta jotka tilaavat tuotteen X, säästävät 10 €".

8. Kohdassa Koodi on käytettävissä vain kerran, voit määrittää voidaanko kuponki käyttää vain kerran (vaihtoehto Kyllä) tai usemman kerran (vaihtoehto Ei). Jos esimerkiksi julkaiset kupongin sanomalehdessä, koodin pitäisi olla useamman kerran käytettävissä.

9. Tallenna muutokset.

Asetukset on nyt tallennettu. Seuraavaksi voit rajoittaa kuponkien voimassaolon tiettyihin tuotteisiin. Jos et halua tehdä niin, jatka kohdasta Kuponkikoodien luominen.

Kuponkien voimassaolon rajoittaminen tiettyihin tuotteisiin

1. Ylläpitoalueen päävalikossa, valitse Markkinointi ja sitten Kupongit.

2. Valitse sen kupongin nimi, jota haluat muokata.

3. Valitse Tuotteet.

4. Valitse painike +Liitä tuotteet.

5. Valitse taulukon ensimmäisessä sarakkeessa tuotteet, joihin haluat rajata kupongin.

6. Valitse Käytä.

Jos esimerkiksi rajoitat kupongin viiteen tuotteeseen, kuponki on edelleen käyttökelpoinen, vaikka asiakas tilaisi yhden näistä viidestä tuotteesta.

Kuponkikoodien luominen

Sinun täytyy luoda koodit, jotta voit jakaa niitä asiakkaillesi.

1. Ylläpitoalueen päävalikossa, valitse Markkinointi ja sitten Kupongit.

2. Valitse taulukosta sen kupongin nimi, jota haluat muokata.

3. Sivun alareunassa Kuponkikoodit-kohdassa, voit luoda kuponkikoodit. Paina +Lisää.

4. Voit joko luoda koodit manuaalisesti kirjoittamalla koodit itse, tai voit luoda ne automaattisesti valitsemalla tämän vaihtoehdon ja antamalla määrän, kuinka monta koodia luodaan.

5. Paina Lisää.

Kuponkikoodit-kohdan alla voit nähdä taulukossa koodit, jotka loit. Taulukosta näet myös, mikäli koodi on käytetty tai onko se edelleen käytettävissä.

Kuponkikoodien vieminen

Voit viedä kuponkikoodeja CSV-tiedostona ja avata niitä ohjelmistossa kuten Open Office Calc ja sitten kopioida kaikki koodit. Tämä on hyödyllistä varsinkin silloin, kun sinulla on monta kuponkikoodia.

1. Ylläpitoalueen päävalikossa, valitse Markkinointi ja sitten Kupongit.

2. Valitse taulukosta kupongin nimi.

3. Sivun alareunassa Kuponkikoodit-kohdassa valitse Vie kaikki.

Voit nyt tallentaa CSV-tiedoston tietokoneellesi. Lisätietoa CSV-tiedoista löytyy artikkelista Viedyn tiedon muokkaaminen. Huomaa: Kun avaat CSV-tiedoston Open Office Calcissa, valitse kohdassa Separated by > Comma.

Jos poistat kupongin, kaikki siihen liittyvät kuponkikoodit menettävät voimassaolonsa

Jos määrität kuponkien voimassaoloajan, ota huomioon kuponkien voimassaoloaikaa koskevat lakisääteiset säännökset.

Kassalla kuponkikenttä näkyy asiakkaillesi vain, jos ylläpitoalueella on luotu vähintään yksi kuponki.