Miten tiedostojen myynti toimii

Starter No
Mini No
Pro Yes

Activessa ja Pro:ssa voidaan myydä tiedostoja, jotka asiakas voi ladata tilauksen jälkeen. Tiedostojen myyntiä varten luodaan tuote, johon tiedosto tai tiedostot liitetään. Tehtyään tilauksen asiakas saa tilausvahvistussivulla ja -sähköpostisssa linkin tiedoston latausta varten.

Luodaan tuote myytävälle tiedostolle

Uusi tuote luodaan valitsemalla Tuotteet > Uusi > Ladattava tuote

Tuotteelle annetaan normaalisti tuotenumero, nimi, hinta ja muut tarvittavat tiedot.

Tämän jälkeen ladataan tuotteeseen kuuluva tiedosto tai tiedostot. Tiedosto voi olla kaupan palvelimella, tai ulkopuolisella palvelimella. Mikäli käytetään kaupan omaa palvelinta, on yksittäisen tiedoston maksimikoko 10MB.

Tiedostoille voidaan asettaa aikarajoitus, kuinka kauan tiedosto on ladattavissa tilauksen jälkeen. Mikäli kenttä jätetään tyhjäksi, ei aikarajaa ole.

Tiedostolle voidaan asettaa latausten maksimimäärä, kuinka monta kertaa se voidaan ladata tilausta kohden. Mikäli kenttä jätetään tyhjäksi, ei latausmäärää rajoiteta.

Kohdassa Tuotteet > Tuoteasetukset > Ladattavat tuotteet määritellään milloin asiakkaalle lähetetään linkit tiedostojen lataamiseen.

Tiedoston ostaminen

Tuote tilataan kaupasta normaalisti ja maksetaan käytössä olevilla maksutavoilla.

Tilausvahvistuksen jälkeen asiakas saa linkin ostamiinsa tiedostoihin. Linkki näkyy myös tilausvahvistussähköpostissa. Jos asiakas on rekisteröitynyt kauppaan, voi hän myös myöhemmin kirjautua selaamaan omia tilauksia ja ladata tiedoston, mikäli latausmäärä- tai aikarajoitus ei ole umpeutunut.

Tiedostokaupan turvallisuus

• Asiakas ei näe tiedoston todellista osoitetta, vaan linkki osoittaa kaupan palvelimelle, joka tarkistaa tilauksen voimassaolon. Tämän jälkeen palvelin ohjaa asiakkaan tiedostoon. Tämän ansiosta kerran ostettua latauslinkkiä ei voi levittää toimivana muille.
  • Tiedostokauppa ei tee myytäviin tiedostoihin kopiosuojausta (DRM). Eli tiedostot ovat myynnin jälkeen normaalisti asiakkaan käytettävissä.