Maksuturva

Pro Yes

Maksuturvan palvelun avulla saat kotimaiset verkkopankit ja luottokortit verkkokauppaasi.

Vaihe 1. Käyttäjätunnusten syöttäminen

Valitse: Asetukset > Toimitus- ja maksutavat > Maksutavat > Maksuturva > Asetukset

Tilaa Maksuturva-palvelu taustahallinnan kautta, josta pääset siirtymään Maksuturvan sähköiselle käyttöönottolomakkeelle. Verkkokauppa välittää tässä yhteydessä verkkokaupan tiedot Maksuturvan käyttöönottolomakkeelle, joita voit tarvittaessa muokata.

Kun olet tehnyt tilauksen Maksuturvan sähköisellä käyttöönottolomakkeella, siirtyvät käyttäjätunnukset ja salasanat automaattisesti verkkokaupan hallintapaneeliin.

Jos olet tilannut Maksuturvan jotain muuta kautta, syötä tässä tapauksessa Maksuturva-yhteyshenkilöltä saadut tunnukset niille tarkoitettuihin kenttiin.

Vaihe 2. Toimitussidosten lisääminen

Valitse: Asetukset > Toimitus- ja maksutavat > Maksutavat > Maksuturva > Toimitussidokset

Liitä verkkokaupassa käyttämäsi toimitustavat Maksuturvan vastaaviin.

Vasemmalla on näkyvissä verkkokaupassa valittavana olevat toimitustavat. Nämä pitää liittää vastaamaan maksuturvan toimitustapoja oikean puoleisesta tiputusvalikosta.

Esimerkiksi normaali kirje tai maxi-kirje on yhtä kuin kirjaamaton kirje Maksuturvan toimitustavoissa. Tässä esimerkissä verkkokaupan toimitustapa Postipaketti tarkoittaa nimenomaan Itellan kautta lähetettäviä kirjattuja lähetyksiä.

Jos et ole erotellut Itellan osalta kirje- ja pakettilähetyksiä, niin sidos kannattaa tehdä siihen Maksuturvan toimitustapaan jota yleisimmin käytät. Esim. jos toimitat postilähetykset useimmiten tavallisena kirjeenä, tee sidos Kirjaamaton kirje –toimitustapaan. Jos lähetät tilaukset useimmiten postipaketilla, tee sidos Itellan kirjattu lähetys –toimitustapaan. Voit muuttaa Maksuturvalle lähetettävää toimitustapaa myös tilauskohtaisesti tilauksenkäsittelyn yhteydessä.

Vaihe 3. Toimitusehtotekstien lisääminen

Valitse: Sisältö/Tuoteryhmät > Tietolomakenäkymä > Toimitusehdot

Kopioi tekstit osoitteesta https://www.maksuturva.fi/palvelut/kauppiaille/kauppiasmateriaali.html

Teksteistä löytyy myös kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi. Valitse teksti käyttämäsi Maksuturva-paketin perusteella Basic tai Gold.

Vaihe 4. Maksuturva-bannerin lisäys

Valitse: Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus

Napsauta haluamassasi palkissa tai tunnisteessa olevaa "Lisää sivuelementti" nappia. Sen jälkeen valitse aukeavasta ikkunasta kategoria "Maksu" ja oikealta listasta haluamasi "Maksuturva - Hyväksyttyjen maksutapojen logot" elementti. Sitten napsauta "Lisää".

Maksuturvan banneria on kahta eri mallia: pysty-ja vaakamalli.

eMaksut

Jos käytössä on eMaksut, niin täytyy ylläolevien lisäksi tarkistaa tiettyjä lisäasetuksia. Nämä löytyy kohdasta Asetukset > Toimitus- ja maksutavat > [avaa Maksuturvan maksutapa] > Lisäasetukset. Tarkista, että asetukset ovat seuraavanlaisesti.

Maksuturvan valintasivu: Normaali
Merkitse tilaus maksetuksi: Kyllä
Escrow käytössä: Ei
Escrow valittavissa: Ei
Lähetä lähetystunnisteet automaattisesti: Ei

Maksuturvan valintasivun ohitus on mahdollista, mutta siitä tarvitsee erikseen sopia Maksuturvan kanssa.