Etusivu » Tuki » Ladattava teema: Sam

Ladattava teema: Sam

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Sam-teema on simppeli, tyylikäs ja responsiivinen teema. Voit ladata sen kauppaasi ja ottaa sen käyttöön alla olevien ohjeiden mukaan.

Ominaisuudet

 • Tuoteryhmävalikko löytyy hampurilaisvalikon alta. Mahdollista luoda paljon päätason tuoteryhmiä ja alatuoteryhmiä ja pitää rakenne silti tasapainoisena.
 • Desktop-näkymän maksimileveys 1800px mahdollistaa isojen fonttikokojen käyttämisen ja useiden elementtien sijoittamisen näkyviin ilman, että kokonaisuus menee sekavaksi.

Sam teema

 

Mobiilinäkymässä yläosa on kompakti ja tuoteryhmävalikko avautuu hampurilaiskuvakkeen alta.

 

Sam mobiilinäkymä     Sam teemassa valikko avattuna

 

 

Demo Lataa teema

 1. Lataa teema omalle koneellesi.
 2. Mene kaupan hallinnassa kohtaan Ulkoasu > Omat teemat ja napsauta alareunasta "Tuo teema" -nappia ja valitse teematiedosto.
 3. Valitse "Korvaa etusivun sisältö" VAIN jos haluat, että teeman etusivun esimerkkisisältö tuodaan kauppaan.
 4. Kun teema on ladattu kauppaan, se löytyy kohdasta Ulkoasu > Omat teemat listauksesta alimmaisena. Siellä teemaa voi tarkastella, muokata ja/tai ottaa käyttöön kaupan aktiiviseksi teemaksi.

 

Jos kokeilet uutta teemaa, kaupasta kannattaa ottaa talteen kaupassa mahdollisesti olevat ulkoasukoodit kohdasta Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset > HTML-koodin Head-alue. Nämä head-alueelle lisätyt koodit vaikuttavat kaikkiin kaupan teemoihin ja ulkoasuihin, joten uuden teeman käyttöönotossa voi olla ongelmia, jos asetuksissa on aiemman teeman säätämiseen lisättyjä ulkoasukoodeja. 

Jos uutta teemaa halutaan vain testata ottamatta sitä käyttöön kaupan asiakaspuolella, kaupan Head-alueelta voidaan siirtää ulkoasukoodit nykyisen kaupan teeman ulkoasun elementtiin. Kaupan alatunnisteeseen voi siis lisätä "Testi(HTML)" -elementin ja kopioida Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset > HTML-koodin Head-alue alta löytyvät koodit sinne. Tällöin ne vaikuttavat vain kyseisen teeman ulkoasuun, ja taustalla voi helpommin testata muita teemoja.

 

Muokkaaminen

Toimiakseen oikein, teemassa on esimääritetty joitakin asetuksia.

Sivuelementit

Huomaa, että ulkoasu rakenne näyttää ulkoasun muokkauksessa erilaiselta kuin asiakasnäkymässä. Tämä johtuu siitä että teema tekee muutoksia oletusrakenteeseen ja  Voit muokata rakenteeseen lisättäviä sivuelementtejä Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus -sivulla. Esimerkkisisällöt ovat seuraavanlaisia:

 • Ylätunniste 1 - Asiakasnäkymässä tämä alue näkyy sivun alalaidassa. Tähän voit laittaa linkkejä kirjautumiseen, yhteystietoihin tms.
 • Ylätunniste 2 - Vasemmalla logo ja tuoteryhmät megavalikkona. Oikealla tuotehaku sekä ostoskori. Näitä ei tule muuttaa.
 • Ylänavigaatiopalkki - Oletuksena ei käytössä tässä teemassa, mutta on mahdollista aktivoida ja laittaa tähän esimerkiksi yksittäisi navigointilinkkejä tai lyhyen tekstikappaleen.

Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus

 

Etusivun sisältö ja asettelu

Etusivu rakennetaan lisäämällä seuraavat kuvaukset:

 • Pitkä kuvaus =  Voidaan käyttää vaihtuvat kuvat toimintoa tai staattista kuvaa ja tekstiä
 • Pitkä kuvaus 2 = ei käytössä oletuksena
 • Pitkä kuvaus 3 = ei käytössä oletuksena
 • Pitkä kuvaus 4 = ei käytössä oletuksena

Etusivun asettelu on oletuksena seuraava, mutta tämä teema on joustava muillekin asetteluille:

Etusivun asettelu

 

Teeman asentaminen palveluna

Jos teeman käyttöönottaminen tuntuu liian hankalalta tai se tuntuu vievän liikaa aikaa, meiltä on mahdollista myös ostaa teeman asennuspalvelu hintaan 295€ (alv 0 %). Palvelu kattaa teeman, logojen ja haluttujen värien asentamisen ja mahdollisen tarvittavan pienen hienosäädön. Isommat teeman jatkomuokkaukset eivät kuulu teeman asentamisen palveluun ja tällaisista muokkauksista tulee sopia tarkemmin erikseen.

Jaa sisältö