Etusivu » Tuki » Ladattava teema: Rock

Ladattava teema: Rock

Rock-teema on moderni, selkeä, responsiivinen teema. Voit ladata sen kauppaasi ja ottaa käyttöön alla olevien ohjeiden mukaan.

Ominaisuudet

• Ylätunnisteessa mustalla pohjalla (väri muutettavissa) tekstikenttä palvelulupaukselle. Oikealla linkit verkkokaupan käyttämisen kannalta olennaisiin toimintoihin.
  • Etusivun yläosassa paikka koko sivun levyiselle vaihtuvalle kuvalle.
  • Ison bannerin alla on tuoteryhmänostot. Isolla ruudulla tuoteryhmälaatikoita mahtuu kaksi rinnakkain. Nostoja voi olla enemmänkin, silloin ne rivittyvät uudelle riville.
  • Tuoteryhmänostojen alla on paikka tekstikentälle (Pitkä kuvaus 2). Tekstisisältö auttaa hakukoneoptimoinnissa.
  • Tuotenostot
  • Tuotenostojen alla on toinen tekstikenttä, Pitkä kuvaus 3. Instagram-syöte voidaan tehdä ulkoisella widgetillä, esimerkiksi lightwidget.com
  • Alatunnisteessa on infolinkit, yhteystiedot, somepainikkeet yms.

Rock teema

Mobiilinäkymässä yläosa on kompakti ja tuoteryhmävalikko avautuu hampurilaiskuvakkeen alta. Päätuoteryhmää painamalla avautuu toisen ja kolmannen tason alatuoteryhmät näkyviin.

Rock mobiilinäkymä     Tuoteryhmävalikko avattuna

Demo Lataa teema

Käyttöönotto

1. Lataa teema tästä omalle koneellesi.
  2. Kaupan hallinnassa kohdassa Ulkoasu > Omat teemat napsauta alareunasta "Tuo teema" -nappia ja valitse teematiedosto.
  3. Jos haluat, että teeman etusivun esimerkkisisältö (bannerit yms) tuodaan myös kauppaan, valitse "Korvaa etusivun sisältö". Huomaathan, että vanhat sisällöt katoaa samalla etusivulta. Kopioi tarvittaessa omat sisällöt turvaan kohdasta Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä > Yleinen.
  4. Kun teema on ladattu kauppaan, se löytyy kohdasta Ulkoasu > Omat teemat listasta alimmaisena. Siellä sitä voi tarkastella, muokata ja/tai ottaa käyttöön kaupan aktiiviseksi teemaksi.

Jos kokeilet uutta teemaa, niin kaupasta kannattaa ottaa talteen kaupassa mahdollisesti olevat ulkoasukoodit kohdasta Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset > HTML-koodin Head-alue. Nämä head-alueelle lisätyt koodit vaikuttavat kaikkiin kaupan teemoihin ja ulkoasuihin, joten uuden teeman käyttöönotossa voi olla ongelmia, jos asetuksissa on aiemman teeman säätämiseen lisättyjä ulkoasukoodeja.

Jos uutta teemaa halutaan testata vain kohdassa Ulkoasu > Omat teemat ottamatta sitä käyttöön kaupan asiakaspuolelle, voidaan kaupan Head-alueelta siirtää ulkoasukoodit nykyisen kaupan teeman ulkoasun elementtiin. Eli kaupan alatunnisteeseen voi lisätä "Testi(HTML)"-elementin ja kopioida kohdassa Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset > HTML-koodin Head-alue olevat koodit sinne. Tällöin ne vaikuttavat vain kyseisen teeman ulkoasuun, ja taustalla voi helpommin testata muita teemoja.

Muokkaaminen

1) Etusivun iso banneri on tehty FlexSlider-nimisellä laajennoksella, ja sen muokkaaminen pitää tehdä html-koodin muokkauksessa.

• Valmistele kuva. Optimaaliset mitat ovat 1600 x 600 px. Valitse sellainen kuva, jonka päältä teksti erottuu riittävän selvästi. Ei siis liikaa kontrastia ja pieniä yksityiskohtia. Huomaa, että kuvan sivuja leikkautuu pois mobiilinäkymässä.
  • Lataa bannerin taustakuva Sisältö/Tuoteryhmät > Tiedostonhallinta-työkalulla kaupan palvelimelle. Kopioi kuvan osoite painamalla "Lataa"-napin kohdalla hiiren oikealla napilla ja paina "Kopioi linkin osoite".
  • Liitä kuvan url esimerkkikuvan paikalle. Muokkaa teksti ja toimintakehotteen linkki haluamaksesi.

Esimerkkikoodi Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä > Yleinen -sivulle "Pitkä kuvaus" kenttään

<!-- Flexslider start --><!-- Set inline background image for list items, text and links go inside flexslider-text
    -->

<div class="flexslider">
<ul class="slides">
<li style="background-image:url(https://rock.vilkasstore.com/WebRoot/vilkasfi03/Shops/2018091701/MediaGallery/Slider/pexels-photo-92080.jpeg);">
<div class="flexslider-text">
<p>Rock music is a broad genre of popular music that originated as "rock and roll" in the United States in the early 1950s, and developed into a range of different styles in the 1960s</p>
<a class="flexslider-text-button" href="#">Katso tuote</a></div>
</li>
<li style="background-image:url(https://rock.vilkasstore.com/WebRoot/vilkasfi03/Shops/2018091701/MediaGallery/Slider/pexels-photo-736355.jpeg);">
<div class="flexslider-text">
<p>Rock music has also embodied and served as the vehicle for cultural and social movements, leading to major subcultures including mods and rockers in the UK and the hippie counterculture that spread out from San Francisco in the US in the 1960s</p>
<a class="flexslider-text-button" href="#">Katso tuote</a></div>
</li>
<li style="background-image:url(https://rock.vilkasstore.com/WebRoot/vilkasfi03/Shops/2018091701/MediaGallery/Slider/abstract-music-rock-bw.jpg);">
<div class="flexslider-text">
<p>The sound of rock is traditionally centered on the amplified electric guitar, which emerged in its modern form in the 1950s with the popularity of rock and roll.</p>
<a class="flexslider-text-button" href="#">Katso tuote</a></div>
</li>
</ul>
</div>

<!-- Flexslider end -->

2) Kohdassa Sisältö/Tuoteryhmät > Lomakenäkymä > Asettelu aseta seuraavat valinnat:

Asettelun valinnat

3) Tuoteryhmänostot tehdään automaattisesti niistä tuoteryhmistä, joissa on ladattu ensimmäinen tuoteryhmäkuva. Lataa tuoteryhmäkuvat kunkin päätuoteryhmän "Kuvat"-välilehdellä. Huomio: ota valinta pois kuvan automaattisesta skaalaamisesta ennen lataamista. Kuvan suositusmitat ovat 500 x 500px.
Tuoteryhmäkuvan lataus

4) Kohdassa Asetukset > Yleiset asetukset aseta Mobiilinäkymä: Älä käytä. Koska teema on responsiivinen, erillistä mobiilinäkymää ei tarvita.

5) Tuotekuvien zoomaustoiminnallisuus kannattaa asettaa pois kohdassa Tuotteet > Tuoteasetukset: "Käytä tuotekuvien zoomaustoimintoa: Ei"

Ulkoasun viimeistely

Viimeistele ulkoasusi Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus -sivulla. Lisää vasempaan yläkulmaan oma palvelulupauksesi teemassa olevan esimerkin paikalle. Lisää alatunnisteeseen oikeat some- ja maksupalvelukuvakkeet ja tarvittavat linkit.

Alatunnisteen linkit

Säädä ylätunnisteen ja muiden alueiden taustavärit sekä tekstien ja linkkien värit sopimaan brändisi ilmeeseen. Huomaa, että ulkoasu ei näytä editorissa kaikilta osin samalta kuin asiakkaiden näkymässä, joten tarkista muutosten jälkeen, miltä kauppa näyttää asiakkaiden näkymässä.

Teeman asentaminen palveluna

Jos teeman käyttöönottaminen tuntuu liian hankalalta tai se tuntuu vievän liikaa aikaa, on meiltä mahdollista myös ostaa teeman asennuspalvelu hintaan 295 € (alv 0). Palvelu kattaa teeman asentamisen, logojen ja haluttujen värien asentamisen paikoilleen ja mahdollisen tarvittavan pienen hienosäädön. Isommat teeman jatkomuokkaukset eivät kuulu teeman asentamisen palveluun, ja tällaisista tarvitsee sopia erikseen tarkemmin.