Kaupan ja selainten välimuistit

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Verkkokaupassa ja selaimissa on omat sivu-/välimuistinsa, jotka nopeuttavat sivujen selaamista. Nämä kannattaa kuitenkin tyhjentää, kun sivustoon tehdään muutoksia ja halutaan muutokset näkymään kaupan asiakaspuolella.

 

Verkkokaupan sivumuisti

Vilkkaan verkkokaupassa kun tekee muutoksia sisältöön tai muihin asetuksiin, niin tallentamisen jälkeen kannattaa muistaa päivittää kaupasta myös sivumuisti. Muutoksien jälkeen tälle on normaalisti näkyvissä oma "Sivumuisti: Päivitä nyt" nappi aivan kaupan hallinnan yläreunassa, mutta jos tämä ei ole näkyvissä, niin sivumuistin saa päivitettyä tarvittaessa myös kohdasta Asetukset > Yleiset asetukset > Sivumuisti ja siellä napsauttamalla "Päivitä heti".

 

Selainten välimuisti

Selaimet tallentavat ladatut sivut välimuistiinsa. Kun selaimella palataan sivulle, niin sivun sisältöä, kuten kuvia, näytetään selaimen välimuistista eikä niitä ladata uudelleen sivustolta. Tämä on normaali selainten toiminnallisuus ja se nopeuttaa huomattavasti sivujen selaamista. Tämä ominaisuus voi kuitenkin tuoda hankaluuksia sivuja muokatessa. Jos esim. vaihtaa sivulle kuvan, niin oma selain ei välttämättä lataa uutta kuvaa näytettäväksi, vaan se näyttää välimuististaan vanhaa kuvaa vielä sivulla.

 

Sivun sisällön lataaminen kokonaan uudelleen selaimessa

Jos selain ei näytä vaihdettua kuvaa tai muuta sisältöä, niin kyseisen sivun saa ladattua kokonaan alusta uudelleen siten, että se ohittaa selaimen välimuistin.

  • Pidä pohjassa shift-nappia näppäimistöstä ja hiiren napilla napsauta selaimesta Lataa (Reload) nappia
  • Napsauta "Ctrl + F5" tai "Ctrl + Shift + R" näppäinyhdistelmää (Windows, Linux)
  • Napsauta "Command + Shift + R" (Mac)

 

Selainten välimuistin tyhjennys

Selaimen välimuistin voi myös tyhjentää kokonaan. Alla ohjeet eri selaimien välimuistin tyhjentämiseen.

 

Firefox

  • ylävalikosta Työkalut > Poista historiatietoja...
  • avaa Yksityiskohdat
  • valitse Väliaikaistiedostot (ei muita)
  • valitse kohdasta Poistettava aika Kaikki
  • napsauta Poista tiedot

 

Google Chrome

  • yläpalkissa Chrome-valikko > Asetukset
  • näytä lisäasetukset (linkki alareunassa)
  • Tietosuoja-otsikon alta Poista selaustiedot
  • valitse Tyhejnnä välimuisti (ei muita)
  • valitse kohdasta Tyhjennä seuraavat kohteet ajalta: kaikki
  • napsauta Poista selaustiedot

 

Safari

  • Safari-valikko > Tyhjennä välimuisti

 

Opera

  • ylävalikossa Työkalut > Poista henkilökohtaiset tiedot
  • Lisäasetukset-kohdasta valitse Tyhjennä koko välimuisti
  • napsauta Poista

 

Internet Explorer

  • ylävalikosta Työkalut > Poista selaushistoria...
  • valitse Väliaikaiset Internet-tiedostot  (ei muita)
  • napsauta Poista

 

Kaikilla yleisimmillä selaimilla Näppäinyhdistelmällä Ctrl+Shift-Del saa suoraan auki asetussivun, jossa välimuistin voi tyhjentää. Mac-koneissa näppäinyhdistelmä on Cmd+Shift+Backspace. 

 

Jaa sisältö