Hakusuodattimella parempia hakutuloksia

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Hakusuodatin-toiminnon avulla asiakas voi löytää nopeasti juuri hänelle oikean tuotteen verkkokaupan tuotteiden joukosta. Tuoteryhmäsivulla tai hakutulossivulla voidaan näyttää hakusuodatin, jolla asiakas voi  rajata pois esimerkiksi väärän kokoiset tai hintaiset tuotteet.

Hakutulos suodattimella

Hakusuodattimella voidaan suodattaa seuraavat tiedot

  • Tuoteryhmät
  • Hintaväli
  • Valmistajat
  • Tuotearviot
  • Uudeksi merkityt
  • Lisäkentät (esim. koko, väri jne)

Kun tuotteen ominaisuuksia on määritetty vaihtoehdoiksi tai muiksi lisäkentiksi, voidaan näitä ominaisuuksia käyttää hakusuodattimen rajauksessa. Tuotteen lisäkentät saa lisättyä hakusuodattimeen kohdassa Tuotteet > Tuotetyypit > [tuotetyyppi] > Lisäkentät.

Tuotteen attribuutit suodattimeen

 

Käyttöönotto

Toiminto voidaan aktivoida Asetukset > Hakuasetukset -sivulla. Täällä hakusuodatukselle on päälle/pois asetus ja sen lisäksi voidaan käyttää automaattista hakusuodatuksen näkymää tuotelistauksissa.

"Näytä automaattisesti tästä tuoteryhmäsijainnista" arvo tarkoittaa miltä tuoteryhmätasolta alkaen hakusuodatin näytetään.

  • 0 = ei käytössä
  • 1 = päätuoteryhmästä alkaen
  • 2 = toiselta tuoteryhmätasolta alkaen

Hakusuodattimen asetukset

 

 

 

Tuotteiden järjestys hakusuodatuksen listauksessa

Jos tuoteryhmiin on asetettu automaattinen hakusuodatuksen näkymä päälle, niin tällöin tuoteryhmäsivulla ei näy enää normaali tuotelistaus, jonka tarkan järjestyksen voisi määritellä tuoteryhmäsivun asetuksissa, vaan sen sijaan hakualgoritmi määrittelee tuotteiden järjestyksen. Järjestys määräytyy seuraavalla kaavalla:

productSortPosition = arithmetic average( productPosition + ( categoryDepth ) * 200 )

 

Eli jos tuote on liitetty useampaan tuoteryhmään, niin sen sijainneista eri tuoteryhmistä lasketaan pisteytys ja se vaikuttaa sitten sijaintiin listauksessa. Jos esim. verrataan kahta tuotetta keskenään, niin näistä se mikä on keskimäärin ylempänä tuoteryhmissä niiden lajittelujärjestyksessä pitäisi olla toista ylempänä myös hakusuodatuksen listauksessa.

 

Hakusuodatuksessa valintojen näkyminen

Kaupassa hakusuodatuksessa näkyy vain jos kyseisessä näkymässä on riittävästi samanlaisia tuotteita. Jos esim. tuoteryhmänäkymässä on yli 75% tuotteista sama ominaisuus, kuten väri tai koko, määritelty, niin tällöin hakusuodatuksessa näkyy valinta tälle. Jos listauksessa on vähemmän tuotteita, joilla on sama ominaisuus, niin tällöin hakusuodatuksessa ei näy valintaa tälle ominaisuudelle.

Hakusuodatuksessa näkyvät monivalinta attribuutit, kuten väri, numeraaliset attribuutit, kuten hinta ja kyllä/ei valinnat.

 

Hakusuodatuksen FAQ

K: Miksi tuotteiden lisäkentät joskus näkyy ja joskus ei?
V: Hakusuodatuksessa näytetään lisäkentät, jotka löytyy vähintään 75% hakulistauksen tuotteissa. Tämä pätee vain itse määriteltyihin tuotetyypin lisäkenttiin. Hinta, uutuus, tuoteryhmä ja valmistaja näkyy aina.

K: Haluaisin muuttaa hakusuodatuksessa näkyvien lisäkenttien järjestystä. Voinko muuttaa sitä?
V: Lisäkenttien järjestystä ei saa muutettua.

 

Hakusanoja: suodattava, hakusuodatin, hakusuodatus, filtteröivä, hakufiltteri, haku, suodatin, filtteri, faceted search

Jaa sisältö