Google Search Console

Pro Yes

Google Search Console (ent. Webmaster Tools) on palvelu, jonka avulla voit lähettää sivuston sivukartan Googlelle, nähdä tietoa sivustollesi tulevasta liikenteestä, käytetyistä hakusanoista ja sivustolla mahdollisesti olevista virheistä.

Käyttöönotto

Siirry  Search Consolen sivuille ja kirjaudu sinne Google-tunnuksellasi. Kun olet kirjautuneena Google Search Consoleen, niin napsauttamalla "Lisää ominaisuus" -nappia saat lisättyä sinne oman sivustosi. Sivusto kannattaa lisätä https-osoitteella ja halutessasi voit lisätä sen myös http-osoitteella lisäksi.

Kun lisäät sivustia, niin Google pyytää vahvistamaan sen, että kyseessä on oma sivustosi. Vahvistus ei ole mahdollista lisätä HTML-tiedoston lataamisella vaan täytyy käyttää vaihtoehtoista menetelmää.  "Vaihtoehtoiset menetelmät" -välilehdellä valitse vahvistusmenetelmäksi "HTML-tunniste". Tästä kopioidaan yhden rivin "meta-name" koodi kaupan asetuksiin.

Kopioi kentän rivi kaupan hallintaan kohtaan Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset > HTML-koodin Head-alue ja napsauta "Tallenna" ja päivitä kaupan sivumuisti.

Kun rivi on tallennettu kaupan asetuksiin ja sivumuisti päivitetty, niin tällöin vahvista napista pitäisi saada sivusto vahvistettua.

Sivukartan lisääminen

Kun kauppa on lisätty sivustona Google Search Consoleen, niin tämän jälkeen on mahdollista lisätä Google Search Consolessa kohdassa Indeksointi > Sivustokartat oman kaupan sivukartta.

Kun napsauttaa nappia "Sivustokartan lisäys/testaus", niin aukeavaan pieneen ikkunaan voi kirjoittaa "sitemap.xml" ja napsauttaa "Lähetä" ja tällöin saa lisättyä kaupan sivukartan Googlelle luettavaksi.