Google Search Console

Pro Yes

Google Search Console (ent. Google Webmaster Tools) on palvelu, jonka työkalut ja raportit auttavat sinua mittaamaan kauppasi hakuliikennettä ja toimintaa. Sieltä näkee tietoa esim. käytetyistä hakusanoista ja sivustolla mahdollisesti olevista virheistä.  Google Search Consolen avulla voit lähettää myös kauppasi sivukartan Googlelle, joka auttaa sen sivujen indeksoinnissa.

Käyttöönotto

Siirry Google Search Consoleen täältä ja kirjaudu sinne Google-tunnuksellasi. Kirjautumisen jälkeen saat lisättyä Google Search Consoleen uuden verkko-omaisuuden.

Voit lisätä sivustosi kahdella eri tapaa, mutta oletuksena se onnistuu helpoiten valitsemalla lisääminen URL-etuliitteellä.

Tällöin vahvistamisen voi tehdä kopioimalla HTML-tagi Google Search Consolesta kaupan hallintaan.

Kopioi kentän rivi kaupan hallintaan kohtaan Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset > HTML-koodin Head-alue. Sen jälkeen napsauta "Tallenna" ja päivitä kaupan sivumuisti. Kun rivi on tallennettu kaupan asetuksiin ja sivumuisti päivitetty, niin tällöin Google Search Consolessa "Vahvista"-napista pitäisi saada sivusto vahvistettua.

Sivukartan lisääminen

Kun kauppa on lisätty sivustona Google Search Consoleen, niin tämän jälkeen on mahdollista lisätä Google Search Consolessa oman kaupan sivukartta. Jos sivusto on lisättynä oikein, niin kenttään tarvitsee kirjoittaa vain sitemap.xml ja napsauttaa "submit".