Etusivu » Tuki » Google Analytics

Google Analytics

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Google Analytics palveluun rekisteröityminen

Verkkokaupassasi löytyy valmis Google Analytics integraatio, jonka avulla saa Google Analytics palvelun helposti käyttöön ilman seurantakoodien lisäämistä manuaalisesti kauppaan. Saat otettua Google Analytics -palvelun käyttöön kohdassa Markkinointi > Google Analytics. Tämä integraatio lisää ns. seurantakoodit automaattisesti kaikille kaupan sivuille ja lähettää tilauksista tiedot Googlen seurantaan. Tämän avulla Google analyticsissa pääsee näkemään tarkempia tietoja kuinka ja millä kauppasi sivuilla kävijät käyvät sekä kuinka moni heistä ja kuinka paljon he ostavat.

Tämän asetussivun yläosassa on kohta kohdalta ohjetta käyttöönottoon ja mistä saa avattua Google Analytics tilin, jos sellaista ei vielä ole. Jos haluat perustaa Google Analytics tilin, niin voit napsauttaa asetussivulla olevaa linkkiä tai napsauttaa tästä: luo Google Analytics-tili.

Kun sinulla on Google Analytic tili olemassa, niin syötä sen Web-Property-ID eli seurantatunnus kaupan hallinnan Markkinointi > Google Analytics -sivulla olevaan kenttään ja tallenna. Kaupassa asetuksista ei tarvitse muuta, vaan tämän jälkeen kaupan kävijöistä ja heidän ostoksistaan lähtee tiedot asettamaasi Googlen seurantatunnukseen.

 

Tämä tieto löytyy Google Analyticsissa kohdasta Järjestelmänvalvoja > Tilin asetukset ja siellä on kohta Seurantatunnus.

 

Raportit alkavat näkyä noin vuorokauden kuluttua rekisteröitymisestasi. Seurantakoodin toimisen saat testattua myös katsomalla Google Analyticsissa reaaliaikaista näkymää ja siirtymällä kaupassasi asiakaspuolella eri sivuille. Reaaliaikaisessa seurannassa pitäisi näkyä sivujen lataukset.

 

Myyntilukujen tilastointi Google Analyticsissa

Verkkokaupan integraatio lähettää kaupankäyntiin liittyen tilauksien tiedot Google Analyticsille, mutta Google Analytcsin tili ei oletuksena seuraa myyntilukuja. 

Google Analytics täytyy asettaa seuraamaan verkkokaupan myyntiä vielä erikseen sen omista asetuksista, jolloin voidaan tarkastella mikä hakusanat ja lähteet tuottavat eniten myyntiä. Sivusto määritetään Google Analyticsissa verkkokaupaksi kohdassa Järjestelmänvalvoja > Verkkokaupan asetukset asettamalla verkkokaupan seurannan asetukset aktiiviseksi. 

Google Analyticsissa Verkkokaupan asetukset sivulla on asetus Ota käyttöön verkkokauppa, mikä pitää olla käytössä, että Google Analytics seuraa tilauksien arvoja.

 

Verkkosivujen vahvistaminen

Jos sivustoja ei ole vielä vahvistanut esim. ottamalla Googlen verkkovastaavan työkaluja käyttöön, niin Google Analytics pyytää vahvistamaan, että kyseessä on  omatsivut. Vahvistuksessa täytyy käyttää vaihtoehtoista menetelmää. Tässä ohjeessa käyty läpi, miten vahvistaminen onnistuu.  

 

Verkkopankkien ja muiden väärien lähteiden poissulkeminen

Jos verkkokaupan ostoksen näkyvät lähteissä tulevan verkkopankeista ja muista vääristä lähteistä, niin Google Analytcissa kohdassa Järjestelmänvalvoja > .js Seurantatiedot > Viittaustan poissulkemisluettelo voi lisätä väärät lähteet listalle ja poissulkea ne viittauksista.

  Täällä Googlen ohjetta aiheesta: https://support.google.com/analytics/answer/2795830?hl=fi

 

Google Analytics seurannan asettaminen manuaalisesti

Jos automaattinen ingegraatio ei jostain syystä ole haluttu tapa tehdä seurantaa, vaan halutaan esim. käyttää itse muokattua seurantakoodia tms., niin kaupan hallinnassa kohdassa Asetukset > Yleiset asetukset > Lisäasetukset löytyy kentät kaupan yleiselle head-alueelle, jonne voi seurantakoodin lisätä manuaalisesti.

Sen lisäksi kaupan hallinnassa kohdassa Asetukset > Ostoskorin asetukset > Tekstit voi kenttään Tilausvahvistussivun teksti / Kumppaniyrityksen seurantakoodi lisätä konversion koodin ja muokata koodiin tarvittaessa kentän info-pallukasta näkyviä paikkamerkkejä eli TLE-muuttujia.

 

Google Analytics FAQ

K: Olen asettanut Google Analyticsin käyttöön, mutta Google Analyticsissa ei näy mitään tietoa.
V: Google Analyticissa tiedot näkyvät päivän parin viiveellä. Jos kyse ei ole tästä, niin kannattaa varmistaa, että halutun Google tilin halutun näkymän seurantatunnus on asetettuna kaupan asetuksiin. 

K: Google Analyticsiin menee tietoa, mutta niissä ei näy myyntisummia. Miten kaupan saa lähettämään tietoa summista?
V: Kaupasta lähtee aina tiedot summineen ja siihen ei ole asetuksia. Google Analytcisin tilin näkymässä on asetus verkkokauppaseurannasta ja se täytyy olla aktiivinen.

 

 

Jaa sisältö