Google Analytics

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Google Analytics palveluun rekisteröityminen

Voit ottaa Google Analytics -palvelun käyttöön Markkinointi > Google Analytics -sivulla.

  • Luo Google Analytics tili tästä
  • Syötä Google Analytics -tilin asetuksiin tallennettu "Web-Property-ID" kaupan hallinnan Markkinointi > Google Analytics -sivulla olevaan kenttään ja tallenna.

Raportit alkavat näkyä noin vuorokauden kuluttua rekisteröitymisestasi.

Myyntilukujen tilastointi Google Analyticsissa

Google Analytics voidaan asettaa seuraamaan myös verkkokaupan myyntiä, jolloin voidaan tarkastella mikä hakusanat ja lähteet tuottavat eniten myyntiä. Sivusto määritetään Google Analyticsissa verkkokaupaksi Järjestelmänvalvoja > Näytä: Verkkokaupan asetukset -sivulla asettamalla verkkokaupan seurannan asetukset aktiiviseksi. 

Verkkosivujen vahvistaminen

Jos sivustoja ei ole vielä vahvistanut esim. ottamalla Googlen verkkovastaavan työkaluja käyttöön, niin Google Analytics pyytää vahvistamaan, että kyseessä on omat sivut. Vahvistuksessa täytyy käyttää vaihtoehtoista menetelmää. Tässä ohjeessa käyty läpi, miten vahvistaminen onnistuu.

  

Verkkopankkien ja muiden väärien lähteiden poissulkeminen

Jos verkkokaupan ostoksen näkyvät lähteissä tulevan verkkopankeista ja muista vääristä lähteistä, niin Google Analytcissa kohdassa Järjestelmänvalvoja > .js Seurantatiedot > Viittaustan poissulkemisluettelo voi lisätä väärät lähteet listalle ja poissulkea ne viittauksista.

 

 Täällä Googlen ohjetta aiheesta: https://support.google.com/analytics/answer/2795830?hl=fi

Jaa sisältö