Checkout

Pro Yes

Checkout on maksuoperaattori, jonka avulla saat kaikki kotimaiset verkkopankit ja luottokortit maksutavaksi kauppaasi yhdellä sopimuksella. Palvelun ehdot ja hinnat löytyvät sivulta https://checkout.fi.

Huom! Jos Checkout Finlandin kautta käytetään PayPal maksutapaa, niin maksun statuksien muutokset tilauksen jälkeen eivät enää päivity kauppaan. Koska tällä maksutavalla rahat eivät käytännössä kulje Checkout palvelun kautta ja he eivät näe rahaliikennettä, niin sieltä ei voi tulla tietoja jälkikäteen maksun tiloista kaupalle. Suosittelemme käyttämään mieluummin suoraa PayPal-integraatiota, jos mahdollista. Täältä löydät ohjeet sen käyttöönottoon https://www.vilkas.fi/tuki/paypal

Checkoutin asentaminen kauppaan

Avaa kaupan hallinnassa Asetukset > Toimitus- ja maksutavat > Maksutavat -sivu ja valitse "Maksutapa" valikosta "Checkout" ja paina "Tallenna", jolloin uusi maksutapa tulee listaan näkyviin.

Klikkaa maksutavan nimen perässä olevaa "Täytä" linkkiä, josta pääset täyttämään maksutavan asetuksia.

Napsauttamalla linkkiä "Rekisteröidy ja tilaa Checkout-palvelu" saa esiin rekisteröitymisen lomakkeen.

Täytä verkkokaupan tiedot lomakkeeseen ja paina "Lähetä rekisteröinti" nappia. Kun Checkout on käsitellyt tilauksesi, saat "Kauppiastunnus" ja "Kauppiasvarmenne" tiedot, jotka täyttyvät automaattisesti niille varattuihin kenttiin.

Maksubannerin lisääminen näkyviin

Lisää maksutapojen logot kaupan taustahallinnassa kohdassa Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus ja siellä napsauttamalla "Lisää sivuelementti" (sininen plus) -nappia. Valitse aihealueeksi "Maksu" ja sieltä sitten elementti "Hyväksyttyjen maksutapojen logot (Checkout)" ja napsauta "Lisää". Tämän jälkeen tallenna ja päivitä sivumuisti, jotta voit tarkistaa miten elementti näkyy asiakaspuolella.

Huom! Maksutapojen logot esitetään oletuksena vaakatasossa. Voit muuttaa bannerin asetuksia Checkoutin palveluun kirjautumalla.

Maksubannerin muuttaminen

Checkoutin omassa extranetissä on asetukset maksubannerille.

Siellä on vaihtoehtoja erilaisiin pysty- ja vaakabannereihin.

Jos maksutapaa ei ole reksiteröinyt suroaan kaupan maksutavan asetuksista, vaan kauppiastunnuksen on saanut muuta kautta, niin tällöin maksubannerin kuva ei ole linkittynyt automaattisesti. Sen sijaan näytetään oletuskuvaa maksubannerina. Oman kauppiastunnuksen maksubannerin voi linkittää kauppaan kopioimalla bannerin linkin Checkoutin extranetin asetuksista.

Ja sitten kopioimalla sen verkkokaupassa Chekcout-maksutavan lisäasetuksissa olevaan "Banner-linkki" kenttään.