2ndChain

Starter No
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

2ndChain on verkkokaupoille tarkoitettu tavarantoimittajaportaali, josta saat verkkokauppaasi vaivattomasti satoja tuotemerkkejä kilpailukykyiseen hintaan ja pystyt kilpailemaan asiakkaista tasaväkisesti suurten verkkokauppojen kanssa. Lue lisää 2ndChainista.

 

2ndChain käyttöönotto

Asetukset löytyvät kohdassa Asetukset > 2ndChain. Seuraamalla kyseisen sivun ohjeita saa palvelun otettua käyttöön. Kun sopimuksen on tehnyt 2ndChain kanssa, niin sen jälkeen voi syöttää heiltä saadut tunnukset kaupan asetuksiin.

Päivitä tuoteryhmät 2ndChainiin napista saa siirrettyä kaupan tuoteryhmärakenteen 2ndChainin palveluun.
Hae tuotetiedot 2ndChainista napista saa haettua 2ndChainin hallinnassa valitut tuotteet verkkokauppaan. Tuotteet tulevat heti myyntiin. Tuotteiden tiedot päivittyvät myös automaattisesti öisin kerran vuorokaudessa.

 

 

Normaalisti kaikki tuotteiden asetukset tulevat ja päivittyvät automaattisesti 2ndChainista, mutta  kohdassa Asetukset > 2ndChain > Lisäasetukset on mahdollista lukita tiettyjä tuotteiden asetuksia, jotta ne eivät enää päivity automaattisesti. Näiden lukituksien avulla on mahdollista täydentää esim. 2ndChainilta tulevia tuotteen pitkiä kuvauksia tai kirjoittaa täysin omat. Tällä sivulla on myös mahdollista lisätä tuotteiden pitkien kuvauksian alkuun ja/tai loppuun lisätekstit, jolla kerrotaan esim. siitä että suoratoimitustuotteiden toimitustapaa ei saa valittua kaupan toimitustavan valinnalla, vaan se voi toimittajasta riippuen tulla eri toimitustavoilla.

 

Jos tuotteiden asetuksia on valittu lukittavaksi tuotekohtaisesti, niin tällöin tuotteiden asetuksissa välilehdellä "2ndChain" on mahdollista määritellä asetuksien lukinnat.

 

2ndChain käyttö

Voit kirjautua 2ndChainin hallintasivuille kaupan asetukissa olevasta kirjaudu sisään linkistä tai kirjautumalla suoraan osoitteesta https://pro.2ndchain.com/

2ndChainin omassa hallinnassa kohdasta Catalog löytyy tuotteet ja niihin liittyvät asetukset.

Set Pricing kohdasta pystyy muuttamaan tuotteiden hinnoittelua.
Map Product kohdasta saa liitettyä alla listatut tuotteet kaupan tuoteryhmään.
Category Mapping napista saa valittua mikä 2ndChain tuoteryhmä vastaa suoraan mitäkin kaupan tuoteryhmää.
Add Selected to Cart napilla saa lisättyä valitun tuotteen ostoskoriin, jos sen haluaa tilata manuaalisesti 2ndChainin hallinnasta.

Hakukentällä saa rajattua listattuja tuotteita hakusanan, tagin ja tuoteryhmän perusteella.

 

 

Verkkokaupassa yksittäisen tilauksen asetuksissa välilehdellä "2ndChain" näkyy aikaleimat tilauksen lähettämisestä/peruuttamisesta 2ndChainille. Sivulla löytyy myös näille toiminnoille "lähetä tilaus" ja "peru tilaus" napit. Kaupassa olevasta tilauksesta voi peruuttaa vain koko tilauksen. Jos tilauksesta palautetaan esim. vain osa tuotteista, niin tällöin tämä muutos täytyy tehdä 2ndChainin hallinnasta.

 

2ndChain usein kysyttyjä kysymyksiä


Miten tavarantoimitus tulee 2ndChainilta?

Tuotteet lähetetään 2ndChainin varastohubista yhtenä lähetyksenä suoraan loppuasiakkaalle. Valikoimissa on myös tuotteita, jotka lähetetään suoraan valmistajan tai tukkurin omasta varastosta loppuasiakkaalle, ns. suoratoimituksena. Tällaisten tuotteiden toimituskulu sisältyy tuotteen hintaan. Tuotteen toimitusaika vaihtelee jakelijasta riippuen, tyypillinen toimitusaika on 2-4 arkipäivää.

Miten toimitustapojen hinnat kannattaa määritellä kaupassa, jossa tuotteet tulee eri paikoista?
Suosittelemme, että toimituskulu peritään normaaliin tapaan eikä rakenneta monimutkaisia sääntöjä.

Tilauksessa tulee virhe "Bad Request: Current price (X) is higher than requested price (Y) in product Z. Mitä se tarkoittaa?
Tuotteiden hinnat eivät päivity täysin samalla hetkellä 2ndChainiin ja verkkokauppaan. Joskus voi olla tilanteita, jossa hinta on tilauksessa ei kuin 2ndChainissa. 2ndChainilla on kauppiaskohtaisesti omassa järjestelmässään asetus "Allow product price to change when creating orders". Tämä on oletuksena pois päältä, joten tämä kannattaa pyyttää asettamaan päälle, jos haluaa, että tällaisessakin tilanteessa tilaus menee normaalisti läpi.

 

Hakusanat: drop shipping, drop in sales

Jaa sisältö