ShopAlike | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2015-sep-17 21:00:00
Pro

ShopAlike.se är en shopping-plattform på nätet för bl.a. mode, skor, möbler och heminredning. På en och samma webbplats har de samlat flera tusentals olika produkter från populära webbutiker, allt från kläder för kvinnor, män och barn till heminredning, smycken, sportutrustning och husdjursartiklar.

Använd ShopAlike

På sidan Marknadsföring > Produktportaler aktiverar man ShopAlike-portalen och går sedan till inställningarna genom att klicka på den i listan.

I inställningarna finns först instruktioner och länkar till att registrera sig hos ShopAlike. Där finns också adressen till exportfilen för produkterna. Man kan antingen exportera alla produkter i butiken genom att välja Ja för "Exportera alla produkter", spara och sedan klicka på "Exportera" eller så kan man välja att bara exportera en del av produkterna, det gör man i så fall på fliken "Produkter".

På fliken "Produkter" kan man genom att klicka på "Lägg till element" välja de produkter man vill exportera till ShopAlike. När man har lagt till de produkter man vill exportera så går man tillbaka till fliken "Allmänt" och klickar på "Exportera".

Till ShopAlike kan man skicka information för produkten om Kön, Färg, Märke, Material och Storlek. För att göra det måsta man skapa dem som attribut för produkterna. På sidan Produkter > Produkttyper öppnar man produkttypen "ProductClass" från listan.

På fliken "Attribut" skapar man nya attribut för den informationen. Attributen bör skapas med typen "Språkberoende text". Om man endast använder ett språk i butiken så kan man även välja typen "Text". De nya attributen kan ställas in som osynliga om man inte vill visa den här informationen på produktsidorna. Den här informationen kan sedan uppdateras i produktinställningarna allra längst ned på fliken "Allmänt" för varje produkt.

När attributen lagts till för produkttypen så kan man då på sidan Marknadsföring > Produktportaler > ShopAlike välja vilket attribut som hör till vilken information som skickas till ShopAlike.