PostNord | Vilkas Group

Skriven av Vilkas | 2018-okt-23 21:00:00
Pro

PostNord Logistics erbjuder leveranstjänster för e-handel i Norden och även internationellt. Du kan integrera din webbutik mot PostNords tjänster för att få dina beställningar skickade till PostNords system automatiskt samt för att erbjuda dina kunder möjligheten att välja hämtställe och spåra sin beställning med spårningskoder. Tjänsterna fungerar genom Unifauns system.

Användarinstruktioner

1. Sätt upp ett transportavtal med PostNord Logistics och kom överens med PostNord om övriga tilläggstjänster. Om du använder MyPack be då PostNord att också aktivera tjänsten "PickUpLocator".
  2. När avtalet är klart, ta kontakt med oss (forsaljning@vilkasgroup.se) och berätta att du vill använda PostNords tjänster samt ange ditt användarnamn för Pacsoft Online.
  3. Vi beställer då licensen OnlineConnect som behövs för att koppla ihop Pacsoft med butiken och du får en bekräftelse från Unifaun att Vilkas har beställt orderkoppling. Om du inte fått bekräftelsen, kolla då även din skräppost. När beställningen görs genom oss så bjuder vi på Unifauns första årsavgift.
  4. Godkänn bekräftelsen. Efter det aktiverar Unifaun licensen och du får en bekräftelse på det.

När detta är gjort kan du ställa in inställningarna för PostNord enligt följande:

Leveranssättens inställningar

Skapa först ett nytt leveranssätt på sidan Inställningar > Leverans. Välj "Användardefinierat leveranssätt".

- För MyPack där man vill att slutkunden ska kunna välja utlämningsställe så väljer man leveranssättet med typen "Unifaun/Pacsoft - Hämtställen".
- För DPD väljer man någon av de vanliga typerna, som t.ex. "Fast pris" eller "Frigräns".

För leveranssätt med typen "Unifaun/Pacsoft - Hämtställen" måste man fylla i en kod för utlämningställen. Koden "POSTNORD" fungerar för hela Norden. Om du fyllt i rätt kod och hämtsällen ändå inte visas, kontrollera då med PostNord att tjänsten "PickUpLocator" är aktiverad.

Här finns Unifauns dokument med koderna för hämtställen.

När du lagt till de leveranssätt du vill använda finns de i listan på sidan Inställningar > Leverans. Om det syns en varningstriangel och en "Slutför"-länk vid ett leveranssätt betyder det att någon inställning saknas, som t.ex. priset.

Unifaun/Pacsoft inställningar

Anslut butiken till Pacsoft Online på sidan Inställningar > Logistik/lagertjänster > Unifaun/Pacsoft inställningar.

1. Välj systemet som "Pacsoft"
  2. Fyll i ditt användarnamn och lösenord
  3. Fyll i "po_SE" som session

Tillåt dina kunder att spåra sina beställningar genom Unifaun Track and Trace-tjänsten. Kunden kan spåra sin beställning från sina sidor och "Mina beställningar". Tjänsten måste även aktiveras i Unifauns system för att knappen ska fungera.

Använd ZipCheck tjänsten låter Unifaun kontrollera att kundens postnummer är giltigt vid beställning eller registrering.

Allmänna leveransinställningar

• På den här sidan ansluter du leveranssättet som du skapade på sidan Inställningar > Leverans till PostNords tjänst. Om du inte använder hämtställen måste du själv klicka i "Aktivera UO/PO".
  • ServiceID är det ID på tjänsten som du vill använda. Du kan få den rätta koden från Unifauns admin i listan som finns på sidan Hjälp > Kodlistor > Tjänster (Orderkopplingen XML).

Avancerade leveransinställningar

• På den här sidan visas de leveranssätt som är anslutna till PostNord.
  • Avsändarens snabbsökvärde är den kod som angetts för avsändaren i Unfauns administration.
  • I "Meddelanden" ställer du in om SMS eller e-post ska skickas.
  • Du fyller i e-postmeddelandet som skickas till kunderna på alla butikens språk.
  • Du kan även välja att få en kopia eller dold kopia till butikens e-postadress.

Inställningar för betalning COD och händelser

• På den här sidan ställer du vid behov in betalsätten för COD (cash on delivery)
  • För att automatiskt skicka beställningarna till Pacsoft ställer du in om du vill skicka beställningen till UO/PO när "Beställning skapad" eller "Beställning betald"
  • Beställningarna kan även skickas manuellt på sidan Beställningar > Beställningar genom att kryssa i de beställningar som ska skickas och sedan klicka på "Exportera" och välja "Skicka beställningarna till Pacsoft"

Frakt av farligt gods

Produkter som är klassade som farligt gods ställs in på produktnivå. Produktinformationen läggs till på sidan Produkter > [produkt] > Unifaun/Pacsoft.

Hantering av beställningar

Beställningsdokument kan skrivas ut och beställningen kan spåras på sidan Beställningar > [beställning] > Unifaun/Pacsoft.