Popup-blockerare i webbläsare | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2017-nov-09 22:00:00
Pro

Nuförtiden har webbläsare som standardinställning att blockera öppnandet av information i nya fönster, alltså popup-fönster. Om t.ex. integrationen med en logistikpartner öppnar fraktetiketten i ett nytt fönster så blockerar webbläsaren det som standard och man måste ställa in att man tillåter popup-fönster från den webbplatsen eller helt.

När webbläsaren blockerar ett popup-fönster så meddelar den oftast det med hjälp av en bild i slutet på adressraden.

Firefox

När Firefox har blockerat ett fönster så brukar den visa det på två olika sätt. I bilden nedan kan du se 1. en bild i slutet av adressraden och 2. ett gult fält högst upp i fönstret. Genom att klicka på någon av dem får du upp alternativen för att tillåta popup-fönster för webbplatsen.

Firefoxs egna instruktioner om popup-fönster
https://support.mozilla.org/sv/kb/installningar-popup-blockerare-undantag-felsokning

Chrome

När Chrome har blockerat ett fönster så meddelar den det genom att visa en bild i slutet av adressraden. Du kan se ett exempel i bilden i den röda cirkeln. Genom att klicka på bilden kommer du till alternativen för att alltid tillåta popup-fönster från den här webbplatsen.

Chromes egna instruktioner om popup-fönster
https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=sv

Safari

Safaris hantering av popup-fönster är lite mer begränsad än de vanligare webbläsarna. Den visar ingenting när den har blockerat ett popup-fönster så som t.ex. Firefox och Chrome. I Safaris inställningar finns enligt bilden nedan en inställning där man helt kan ta bort blockeringen av popup-fönster. Safaris inställningar finns högst upp i det vänstra hörnet under Safari-menyn.

Vägledning angående ämnet: https://discussions.apple.com/thread/4271925?start=0&tstart=0 (på engelska)