Lägga till leveranssätt | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2017-mar-21 22:00:00
Pro

Man kan lägga till nya leveranssätt i webbutiken med flera olika inställningar. Leveranssättets typ definierar hur leveranssättets pris bestäms. Leveranssätten finns i butikens administration på sidan Inställningar > Leverans.

För att lägga till ett nytt leveranssätt klickar man på "Lägg till" högst upp till vänster.

I fönstret som öppnas fyller man i ett namn på leveranssättet och väljer typ. Leveranssättets typ definierar hur leveranssättets pris bestäms.

Genom att klicka på leveranssättets namn i listan kommer du till dess inställningar.

I leveranssättets inställningar kan du ställa in vilket namn du vill att dina kunder ska se i butiken på olika språk och, beroende på vilken typ du valt, vilket pris leveranssättet ska ha. T.ex. i typen "Fast pris" har leveranssättet alltid samma pris.

Leveranssättets typer

Du kan lägga till precis den typen av leveranssätt du vill ha i butiken. Beroende på vilken typ leveranssättet har så är inställningarna för priset annorlunda.

Gratis leverans

I den här leveranstypen finns inga inställningar för pris överhuvudtaget, utan det är alltid fri frakt. Det här kan t.ex. användas om du vill erbjuda att kunden kan hämta sin order själv.

Fast pris

I prisinställningarna finns ett fält för priset, som alltså alltid är samma.

Frigräns

Frigräns är en typ som låter dig erbjuda fri frakt efter en viss summa i varukorgen. I dessa inställningar finns ett normalt fält för priset, såsom i "Fast pris". Utöver det kan du även fylla i en gräns efter vilken du vill erbjuda fri frakt. Med den här typen visas även en påminnelse för kunder med mindre summa i varukorgen att om de handlar för mer än gränsen så får de fri frakt. Läs mer här.

Varukorgens totalsumma

Med den här leveranstypen bestäms priset beroende på varukorgens summa. Du kan t.ex. ställa in att frakten blir billigare ju mer man handlar för. På exempelbilden är gränserna 500 kr och 1000 kr.

Vikt på produkterna i varukorgen

Med den här typen kan du ställa in priset beroende på den totala vikten i varukorgen. För att den här typen ska fungera måste du fylla i vikten i inställningarna på alla dina produkter. T.ex. skulle du kunna ställa in priserna du betalar när du skickar med Posten. Läs mer här.

Antal produkter i varukorgen

Med den här typen kan du ställa in priset beroende på hur många produkter som finns i varukorgen. Gränserna för antalet ställs in på samma sätt som i föregående exempel.

Andra typer av leveranssätt

ShipAdvisor - alla leveransmetoder

Den här leveranstypen är kopplad till Consignor och priserna kommer då från inställningarna i Consignors system. Läs mer om Consignor och hur det fungerar här.

Pacsoft - Hämtställen

Den här leveranstypen används för tjänster som erbjuder hämtställen via Unifaun och PostNord. Läs mer om Unifan och PostNord här.

Enligt postnummer

Man kan lägga till ett leveranssätt som bara visas för specifika postområden. Inställningarna fungerar liknande som för Frigräns.

DummyShipping

Detta är ett tomt leveranssätt som ej kan väljas av kunden. Om det t.ex. är en drop-down-meny för att välja leveranssätt i kassan kan denna typ användas för att göra kunderna uppmärksamma på att de måste välja ett leveranssätt innan de kan gå vidare.