Lägg till video i butiken | Vilkas Group

Skriven av Vilkas | 2018-jul-17 21:00:00
Pro

Video är ett billigt marknadsföringssätt för e-handlare som man till och med kan göra själv med hjälp av en digital kamera. Riktigt bra filmer kan delas via kunderna och ditt budskap sprids automatiskt. I filmerna kan du till exempel presentera dina produkters egenskaper och användningsområden. Du kan också använda ett "screen recorder"-program där du kan skapa till exempel en instruktionsvideo.

Ett populärt och praktiskt sätt att ladda upp video till din webbutik är att först ladda upp videon på YouTube och sedan lägga till en kod i butiken som visar videon på butikens sida. YouTube gör om videon till ett sådant format som kan ses i praktiskt taget alla webbläsare. Du kan ladda upp videofiler i åtminstone formaten .WMV, .AVI, .MOV och .MPG på YouTube.

Ladda upp din videofil på YouTube

Gå till www.youtube.com och ladda upp din videofil i tjänsten. Du måste först skapa ett konto hos YouTube innan du kan ladda upp en video.

Lägg till videon i din webbutik

När videon finns på YouTube kan du lägga till den i din butik. För Active och Pro-butiker kan du använda "App"-vertyget. Du kopierar då URL-adressen för videon och lägger in den i verktyget och klickar på "Använd". Verktyget stöder dessa videoportaler: YouTube, MyVideo, Vimeo, Dailymotion, Wideo.fr, Metacafe.

För Starter och Mini kan du istället kopiera koden i "Bädda in"-fältet på YouTube-sidan och klistra in den på butikens sida. Klicka på "Bädda in"-fältet under videon och tryck Ctrl+C för att kopiera koden.

Lägg till videon på produktsidan

Du kan lägga till videon på produktsidan. Du kan lägga till koden från YouTube i fältet "Lång beskrivning". På produktsidan finns även en "Rekommendera" länk (om funktionen är ansluten i e-postinställningarna) med vilken kunderna kan skicka videon till sina vänner.

Du kan även skapa ett speciellt fält på sidan Produkter > Produkttyper > [produkttyp] > Attribut. Döp det till t ex "Video" eller "Trailer", välj typen "Text" och spara. Öppna det nya fältet och ställ in"Stöd för html-formatering" och "Visa på egen flik" som "Ja".

Sedan kan du lägga till videon antingen via App-verktyget eller YouTube-koden i det här fältet för produkter med den produkttypen längst ner på sidan Produkter > [produkt] > Allmänt.

Video på din egen sida

Du kan även lägga till din video direkt i butikens sidor: Innehåll/kategorier > Ny. Välj typen "Innehållssida". Klicka på "Redigera HTML" länken och klistra in YouTube-koden i det HTML-fönster som öppnas med Ctrl+V eller använd "App"-verktyget för att lägga till videon. Spara och klicka på "Se din webbplats" för att testa att videon funkar i din butik. Videons startbild borde nu synas i din butik.