Kategorirabatt | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2017-dec-06 22:00:00
Pro

Med kategorirabatten kan du lägga till en rabatt som gäller för kategorins alla produkter. Detta är ett enkelt sätt att skapa en rabattkampanj. Rabatten kan visas direkt i produktinformationen på kategori- och produktsidorna.

Inställningar för kategorirabatt

I inställningarna under Innehåll/kategorier > Databladsvy finns för varje kategori fliken "Kategorirabatt" och där hittar du inställningarna för att skapa en kategorirabatt och dess giltighetsperiod. På fliken "Produkter" kan du direkt se de produkter som ingår i kategorin.

Där kan du enkelt lägga till en rabatt som gäller för alla produkter i kategorin och dess underkategorier.

I produkternas inställningar finns fliken "Kategorirabatt" där du kan välja att hoppa över rabatten för just den produkten och där kan du även se vilken kategorirabatt som gäller för produkten. Endast en kategorirabatt åt gången gäller för produkten och den rabatt som gäller bestämms av ordningen för kategorierna på fliken "Kategorier". Den kategori med en rabatt som är högst upp i ordningen är den som gäller för produkten.

Andra relaterade inställningar

För att rabatterna ska visas i butiken så måste inställningen på sidan Produkter > Prislistor > Avancerade inställningar var vald för att visa rabatterade priser. Om den här inställningen är "Använd listpriser" så visas inte de rabatterade priserna på produkt- och kategorisidorna. Rabatten syns då först i varukorgen.

För att tydligt visa rabattpriserna på produkt- och kategorisidorna kan man på sidan Produkter > Produktinställningar > Texter ställa in att rabatten även visas i procent.

Kategori för kampanjprodukter

Förutom dessa tillfälliga kategorirabatter kan man även använda den här funktionen för att skapa en kategori som t.ex. heter "Kampanjprodukter" som man använder för att ha en mer permanent rabatt. I den kategorin kan man då lägga till eller byta ut de produkter man vill erbjuda rabatt på.