Hur lägger jag till en Facebook- eller Twitterbanner i webbutiken | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2015-okt-15 21:00:00
Starter
Mini
Active
Pro

Om du har en Facebooksida eller ett Twitterkonto för din butik kan du enkelt lägga till dem som element i webbutiken med hjälp av "App"-verktyget.

Lägg till som en app

Elementet läggs till genom att infoga ett nytt sidelement i layouten, Design > Avancerad design > Infoga sidelement > Användardefinierade sidelement > Text (HTML) (inte tillgängligt för Starter). I verktygsfältet högst upp finns verktyget för appar, genom att klicka på det kan du lägga till en app. Samma "App"-verktyg finns även på andra ställen där du uppdaterar innehållet. I Starter-butikerna finns det inte möjlighet att lägga till sidelementet Text (HTML). Men Facebookboxen kan även läggas till i t.ex. förstasidans innehåll på sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Allmänt > Lång beskrivning.

I fönstret som öppnas kan du välja olika appar, som t.ex. Facebook eller Twitter.

För de olika apparna finns sedan flera alternativ, t.ex. för Facebook kan man välja om man vill visa bara en knapp (button) eller en box. Till höger visas en förhandsgranskning av hur appen kommer se ut.

Lägg till utan app-verktyget

Genom att följa de här instruktionerna kan du lägga till Facebook-elementet utan att använda verktyget. Gå till adressen https://developers.facebook.com/docs/plugins/ och välj den bannertyp du vill använda, t.ex. "Like Box". Motsvarande för Twitter finns här: https://dev.twitter.com

Välj den banner som passar dig genom att följa dessa instruktioner:

• Skriv in adressen till din Facebooksida i fältet Facebook Page URL
  • Ställ in en passande bredd för sidfältet
  • Kryssa i de egenskaper du vill ha för bannern
  • Klicka på knappen Get Code

Kopiera all kod i fönstret som öppnas genom att välja koden och trycka på Ctrl+C. Bannern skapas i webbutiken genom att lägga till den här koden. HTML5 versionen rekommenderas och du måste då kopiera båda fälten till butiken.

Lägg till koden för bannern i butiken

Du kan lägga till den kopierade koden i princip var du vill i butiken, t.ex. i sidfältet. För att göra det går du till sidan Design > Avancerad design.

I området där du vill ha bannern klickar du på Infoga sidelement och väljer från ämnesområdet Användardefinierade sidelement sidelementet Text (HTML). Lägg till koden i fönstret som öppnas genom att trycka på Ctrl+V. Klicka till sist på Använd samt spara och uppdatera sid-cachen.

Nu borde bannern synas i din butik.

Obs! I Starter-butikerna finns det inte möjlighet att lägga till sidelementet Text (HTML). Men Facebookboxen kan även läggas till i t.ex. förstasidans innehåll på sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Allmänt > Lång beskrivning genom att först klicka på html-knappen.