Checkout | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2018-mar-18 22:00:00
Pro

Checkout är en betallösning som låter dig ta emot betalningar i din butik via alla finländska internetbanker och kreditkort i ett och samma avtal. Perfekt om du vill expandera din verksamhet till Finland. Som kund hos oss slipper du start- och månadsavgifter hos Checkout. Istället betalar du en provision på 3% av den totala summan för varje order, dock med ett maximum på 5€/order och 100€/månad, samt en fast kostnad på 0,35€/order.

Obs! Om du använder PayPal via Checkouts tjänst så uppdateras inte betalningsstatusen automatiskt efter beställningen. Eftersom pengarna inte går via Checkout för det här betalsättet så kan de heller inte veta om betalningen genomförts efter beställningen har slutförts i butiken. En rekommendation är att använda den direkta integrationen med PayPal istället. Här finns vår supportsida: https://www.vilkasgroup.se/support/paypal

Att sätta upp Checkout i butiken

Öppna sidan Inställningar > Betalning i administrationen och välj "Checkout" som "Betalningssätt" och klicka på "Spara". Betalsättet kommer då upp i listan.

Klicka på länken "Slutför" bredvid betalsättets namn för att fylla i inställningarna.

Genom att klicka på länken "Registrera dig och beställ Checkout service" kommer du till registreringsformuläret.

Fyll i webbutikens information och klicka på "Sänd registrering"-knappen. När Checkout har hanterat din ansökan får du "Handlarens användarnamn" och "Handlarens lösenord" som automatiskt fylls i de befintliga fälten. För att aktivera betalsättet i butiken ställer du in det som "synligt" på fliken Allmänt.

Lägg till betalsättets logotyper i butiken

Lägg till betalsättets logotyper på sidan Design > Avancerad design genom att klicka på "Infoga sidelement". Välj Betalning > "Logotyper av godkända betalningssätt (Checkout)" och tryck på "Infoga".

Obs! Betalsättets logotyper visas som standard horisontellt. Du kan ändra bannerns inställningar genom att logga in i Checkout-tjänsten.

Läs mer om tjänsten på checkout.fi (på finska).