Använd Google fonts-tjänsten i e-butiken | Vilkas Group

Skriven av Vilkas Support | 2017-maj-31 21:00:00
Pro
Med Google fonts-tjänsten kan man lägga till specialfonter säkert och utan att kunden behöver installera fonten på sin egen dator.

Installera en font i webbutiken

Välj en passande font från Google Fonts tjänsten. Klicka på "+"-knappen bredvid den font du vill använda.

Kopiera fontens länk och CSS-formatering och lägg till dem på administrationssidan Inställningar > Allmänna inställningar > Avancerade inställningar.

CSS-formateringen måste omslutas med <style> och </style> taggar. Efter Font-family (och eventuell font-weight) formateringen behövs !important som då överskrider butikdesignens definierade font.

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans" rel="stylesheet">
<style>
* { font-family: 'Open Sans', sans-serif !important; }
</style>

Om du behöver hjälp med att installera fonten, ta gärna kontakt med vår kundservice. Om du letar efter en viss font som inte finns hos Google så finns det även betaltjänster som t ex fonts.com, där du kan beställa välkända fonter för en månadsavgift. Andra fonttjänsters fonter installeras i butiken med samma teknik.