Oman nettikaupan perustaminen

Oman nettikaupan perustaminen on oikein valittujen kumppaneiden kanssa helppoa ja turvallista. Sinun ei pidä osata tekniikkaa sen enempää, vaan riittää että sinulla on käytössä tietokone ja tietysti tuotteita, joista asiakkaat ovat kiinnostuneita. Oman verkkokaupan avulla tavoitat asiakkaat helposti ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä tarkoittaa myös sitä että sinun ei tarvitse olla myymälässä läsnä, vaan oma verkkokauppa hoitaa puolestasi markkinoinnin, tuote-esittelyt, rahastuksen yms. Kaikki asiakkaasi ovat jo verkossa shoppailemassa, joten sinun kannattaa myös olla siellä missä asiakkaasi, omalla nettikaupalla.

Aloittavan nettikauppiaan haasteet

Verkkokaupan avaaminen voi tuntua aluksi vaikealta. Sinulla on todennäköisesti vaikeuksia löytää paras verkkokauppa-alusta, sillä markkinoilla on useita vaihtoehtoja ja kaikki väittävät olevan markkinoiden paras nettikaupparatkaisu. Kannattaa tutustua tarkkaan toimittajan referensseihin ja käydä referenssi asiakkaiden verkkokaupoissa kokeilemassa, miten ostosten tekeminen niissä sujuu. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan verkkokauppa-alustan, niin seuraava haaste tulee yleensä sisällön luomisessa omaan verkkokauppaan. Verkkokaupassa kannattaa olla hyvää ja asiantuntevaa sisältöä, sekä laadukkaita tuotekuvia. Tähän kannattaa varata riittävästi aikaa ja resursseja, jotta voit vakuuttaa asiakkaasi verkkokaupan sisällöllä. Kun olet valmis avaamaan oman nettikaupan joudut seuraavaan yleiseen verkkokauppiaan haasteeseen, mikä tulee joillekin yllätyksenä. Sinun tulee nimittäin saada asiakkaita omaan verkkokauppaan eri mainonnan keinoin. Jos sinulla on jo asiakkaita, niin niiden saaminen on helpompaa, mutta jos sinulla ei ole vielä asiakkaita, tulee sinun mainostaa verkkokauppaa eri keinoin. Tähän on olemassa verkkokauppiaalle runsaasti erilaisia työkaluja, mutta kannattaa suosia etenkin digitaalisia mainonnan työkaluja, kuten Google, Facebook, Pinterest yms. Yleisenä ohjeena kannattaa tutkia missä verkkokaupan potentiaaliset asiakkaat liikkuvat ja sijoittaa oma verkkokaupan sinne asiakkaiden tietoisuuteen. Tämä voi joskus olla myös fyysinen tapahtuma, kuten messut tai seminaari. Muista myös että parasta mainosta verkkokaupalle on tyytyväiset asiakkaat, jotka kertovat myönteisestä asiakaskokemustaan mielellään myös muille ihmisille.

Verkkokaupan perustaminen ilman yritystä

Jos olet perustamassa verkkokauppaa ja jos sinulla ei ole vielä yritystä, niin sinun kannattaa ehdottomasti perustaa yritys. Yrityksen perustaminen ei ole erityisen hankalaa ja aloitteleva yritys saa perustamiseen liittyvää tukea useasta eri paikasta. Aloittelevan verkkokauppiaan kannattaa perustaa esimerkiksi toiminimen, koska verottaja kohtelee sinua kuitenkin elinkeinotoiminnan harjoittajana, jos liiketoiminnan edellytykset täyttyvät. Ilman y-tunnusta sinun voi olla vaikea saada asiakkaita ja suurin osa tukuista ei suostu myymään tuotteita ilman tuota tunnusta. Oman yrityksen voit perustaa sähköisesti vaikka suoraan YTJ:n sivuilta.

Verkkokaupan perustamisen hinta

Oman verkkokaupan perustaminen ei ole kallista, jos olet valinnut oikeat kumppanit. Vilkas tarjoaa yrittäjälle erittäin edullisen nettikauppapalvelun, jonka avulla verkkokaupan avaaminen on edullista ja helppoa. Lisäksi verkkokauppa kasvaa yrityksen tarpeiden mukaan ylös ja alaspäin. Uusi verkkokauppias voi aloittaa pienemmästä Starter -kauppatyypistä, jonka hinta on 18€ kuukaudessa. Avausmaksua verkkokaupoissa ei ole, joten alkuinvestoinnit jäävät yrittäjälle hyvin pieneksi. Kun kauppias tarvitsee lisää toiminnallisuuksia, niin kauppatyypin päivittäminen isompaan versioon on helppoa.
Verkkokauppa tarvitsee yleensä myös monipuoliset maksu- ja toimitustavat. Vilkkaan verkkokaupparatkaisusta löydät liitynnät kaikkiin suosituimpiin maksu- ja logistiikkaoperaattoreihin. Usealla palveluntarjoajalle hinnoittelu on aloittelevalle yrittäjälle houkutteleva, sillä avausmaksua tai kiinteitä kuukausimaksuja ei peritä, vaan maksuja syntyy ainoastaan siinä vaiheessa kun yrittäjän tekee kaupat.

Tutustu lisää - https://www.vilkas.fi/verkkokaupan-perustaminen

Jaa sisältö